Pillók Ádám játékvezető kezdő sípszava után a Puskás Akadémia lépett fel kezdeményezőbben a találkozó elején, nehezen jött ki a szorításból a dél-budai együttes. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Nagy Zsolt lekészítése után Kiss nyolc méterről lőtt, Nikolics blokkolni tudott. A vendégek a 20. percben jutottak levegőhöz: Vaszicsku egy szöglet utáni felugrást követően rosszul fogott talajt, jobb bokáját fájlalva a földre rogyott, majd hordágyon vitték le, így kénytelen volt átadni helyét Kheisznek.

A játékrész utolsó perceiben magára talált a Budafok, hiszen előbb Skribek lövése szállt mellé, majd Tóth bravúrral tolt szögletre egy közeli fejest. Amikor már úgy tűnt, hogy a budafokiak nyeregbe kerülnek, a felcsútiak megszerezték a vezetést. A 39. percben Slagveer száguldott el  a jobb szélen, beadását röviden fejelték ki a védők, Kiss begyűjtötte a labdát, ballal visszagurított, a középen tartózkodó Knezevic az üres kapura már nem hibázott.

A szünetben Csizmadia Csaba kettős cserével igyekezett felrázni övéit, azonban az újabb gólt ismét a felcsútiak szerezték. Az 57. percben az Eszéktől kölcsönvett támadó, Mance ment el a bal oldalon, egy csel után 18 méterről gyönyörűen tekert a bal sarokba, ezzel megszerezte önmaga szezonbeli harmadik és csapata második gólját is egyben.

Sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, egyik kapu sem forgott komoly veszélyben. A hajrában gyakorlatilag már minden lényeges kérdés eldőlt. Egy remek kiugratást követően ismét Mance talált be a budafokiak hálójába.

Újabb gól már nem esett, a Puskás Akadémia magabiztos játékkal otthon tartotta a három pontot, és feledtette a paksi vereséget, a budafokiak pedig visszacsúsztak a 7. helyre a tabellán.

NB I, 11. forduló

Puskás Akadémia-Budafok 3-0 (Knezevic 39., Mance 57., 72.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Plsek, Urblík – Slagveer (Weslen Júnior 77.), Knezevic, Kiss T. – Mance

Budafok: Póser – Margitics, M. Nikolics, Vaszicsku (Kheisz 22.), Kirják – Oláh B., Micsinai – Skribek (Takács – a szünetben), Kulcsár K. (Zsóri 60.), Ihrig-Farkas (Szabó M. – a szünetben) – Kovács D. (Lőrinczy 77.)