A Puskás Akadémiánál az eltiltott Szolnoki helyett Nagy került a kezdőbe, a kapuban továbbra is saját nevelésű Tóth állt a kapuban, a 7-7 gólos Gyurcsó és Knezevic, valamint a 9 találatnál járó Vanecek is maradt a kezdőben.

A paksiaknál Osztermájer Gábor alaposan belenyúlt együttesébe a Kaposvár elleni meccshez képest csak Osváth, Szabó, Haraszti és Hahn maradt bent. Böde bokasérülés miatt nem játszhatott, Könyves pedig belázasodott a szerdai találkozó után.

Hidegzuhanyként kezdődött a felcsútiak elleni mérkőzés a tolnaiak számára. A nagy lendülettel kezdő hazaiak már a 4. percben megszerezték a vezetést – Urblík emelése után Rácz ütötte el a labdát Vanecek elől, épp Gyurcsó elé került, majd a bal oldali beadását a lesgyanús helyzetben tartózkodó Vanecek két méterről a kapuba helyezett. A paksiak a hátrány ellenére becsülettel mentek előre, küzdöttek az egyenlítésért, jobbára távoli lövésekkel próbálták bevenni Tóth kapuját. A 30. percben Haraszti járt a legközelebb az egyenlítéshez, életerős lövését Tóth hihetetlen reflexmozdulattal ütötte ki. A félidő végéhez érve Knezevic duplázta meg csapata előnyét, Slagveer beadása után Rácz kapujába fejelt.

Fordulás után mintha a Puskás Akadémia bent maradt volna az öltözőben, az 55. percben szépíteni tudott a Paks – Lenzsér kiválóan vette észre középen az utóbbi időben parádés formában játszó Sajbánt, aki nyolc méterről, védőjét megelőzve védhetetlenül a jobb sarokba csúsztatott. A szépítő gól után feltámadt a Paks, lendületesen játszottak és többet támadtak a tolnaiak.

A 73. percben kétszer is közel járt az egyenlítéshez a vendég együttes, amely alaposan rászolgált volna az egy pontra. Előbb Vanecek blokkolt egy lövést, majd Hahn sarkazását védte Tóth. Alig telt el három perc, újabb lehetőséget dolgoztak ki a paksiak, a csereként beálló Szakály fejesét fogta a felcsúti kapus. A hajrában a vendégek alaposan megnehezítették a hazaiak dolgát, sorra dolgozták ki a helyzeteket a házigazdák kapuja előtt, ám Vanecek 90. percben eleresztett 23 méteres lövésére nem volt ellenszer, ami védhetetlenül vágódott Rácz kapujába.

A hosszabbításban még a másik oldalon Bartha a kapufát találta el, az eredmény nem változott, így a Puskás Akadémia 3-1-re nyert és utolérte a harmadik helyen álló Mezőkövesdet.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 31. forduló

Puskás Akadémia-Paks 3-1 (Vanecek 4., 89., Knezevic 43., ill. Sajbán 55.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch – Urblík (Plsek 63.), Van Nieff – Gyurcsó (Sós 77.), Knezevic (Spandler 83.), Slagveer (Mebrahtu 63.) – Vanecek

Paks: Rácz – Osváth, Kelemen, Lenzsér (Poór 78.), Szabó J. – Windecker (Bartha 78.), Kecskés (Szakály 62.), Balogh – Haraszti (Kulcsár 62.), Hahn, Sajbán

NB I: A Kövesd 50 percet emberhátrányban játszva fordított a Vidi ellen – videók