A drámai végjátékot hozó szerdai Paks-FTC bajnoki hazai hőse a mindössze 15 perce pályán lévő Sajbán Máté lett, aki a ráadás utolsó pillanataiban, vérbeli csatárokra jellemző, remek bevetődéssel juttatta a kapuba a labdát és alakította ki a tolnaiak számára bravúros, 2-2-s végeredményt.

A Paks a 96. percben mentett pontot Fradi ellen

A rendes játékidő végén még két góllal vezetett a Ferencváros, de a paksiak nem adták fel és a ráadásban két gólt szerezve megmentettek egy pontot.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 10., szerda

Sajbánnak tehát negyedóra kellett mindössze ahhoz, hogy megszerezze idénybeli 4. bajnoki gólját (ugyancsak négyszer volt eredményes a kupában is), és hogy folytassa remek szériáját. A télen Mezőkövesdről igazolt 24 éves támadó ugyanis messze a leghatékonyabbnak mondható az élvonalban a gól/perc mutatók alapján.

A futballista még előző klubjában mindössze 30 perc alatt volt eredményes a Honvéd ellen, majd már paksi játékosként 23 perc is elég volt neki, hogy betaláljon februárban a Kaposvár kapujába. Még ugyanaebben a hónapban, a DVSC ellen mindössze 17 minutum kellett az újabb Sajbán-gólhoz, hogy aztán jöjjön a mostani, FTC elleni drámai találat.

A csatár összesen 15 bajnoki találkozón játszott ebben a szezonban, és a neki jutott 266 perc alatt négyszer is betalált már, azaz alig több mint egy óránként (67 percenként) eredményes átlagban az élvonalban. Ezzel pedig vezeti a gól/perc mutató alapján a játékosok teljes listáját az NB I-ben azok között, akik legalább öt találkozón pályára léptek az idényben.

Érdekesség még, hogy a mostani fordulóban ugyancsak a hajrában eredményes felcsúti Tamás Nándor (gólja győzelmet ért a Kaposvár ellen) is feliratkozott az alábbi listára.

Gól/perc mutató az NB I-ben (legalább öt meccs alapján):

1. Sajbán Máté (Paksi FC / Mezőkövesd): 67 perc / gól (15 mérkőzés / 4 gól)

2. Egerszegi Tamás (DVTK / Bp. Honvéd): 88 (8/1)

3. Tamás Nándor (Puskás Akadémia): 96 (6/1)

4. Leandro (FTC): 131 (8/2)

5. Ezekiel Henty (Puskás Akadémia – ma már Slovan): 133 (12/7)

6. Tischler Patrik (Kisvárda): 134 (21/5)

7. Feczesin Róbert (Újpest – ma már Vasas): 135 (12/8)

8. David N’Gog (Bp. Honvéd – ma már csapat nélkül): 146 (5/2)

9. Armin Hodzic (MOL Fehérvár): 151 (22/9)

10. Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár): 152 (9/4)