A gödörben lévő, de az Európa Liga-selejtezőre továbbra is esélyes Mezőkövesd a már biztos második MOL Fehérvár FC-t fogadta a szombati játéknap első összecsapásán. A hazaiak keretében helyet kapott a Vidi korábbi játékosa, Torvund Alexander is, akinek a szerződtetését szombat délelőtt jelentette be a Mezőkövesd, míg a vendégeknél debütált az NB I-ben Tamás Olivér.

A fehérváriak aktívabban kezdték a találkozót, az első 15 percben Hodzic, Nikolov és a bátran játszó Tamás is próbálkozott lövéssel, de eredménytelenül. A játék az egészségügyi szünetet követően pörgött fel igazán, a 26. percben Besirovic ívelt a bal oldalról remekül Zivzivadze elé, aki átvétel után rögtön ziccerbe is került 13 méterre a kaputól, de a jobb alsóba tartó lövését nagy bravúrral védte Kovácsik.

Három perccel később a túloldalon Futács már pontosabb volt: Hodzic jobb oldali beadása után a Vidi-csatárt nagyon üresen hagyták a kövesdi védők, és 7 méterről nem hibázott, a bal felsőbe fejelt, 0-1.

Futács fejesgólja

Futács nagy magányában bólinthatott a Mezőkövesd kapujába.A Kuttor-csapatnak össze kell szednie magát, ha meg szeretné csípni a dobogó alsó fokát.Élő közvetítés: https://bit.ly/37Jjd1x

Közzétette: M4Sport – 2020. június 20., szombat


Az egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, a 35. minutumban Farkas jobb oldali beadása után a Rus és Musliu között érkező Besirovic szépen helyezett a jobb alsóba 9 méterről – 1-1.

Szép kövesdi egyenlítő gól

Nagyon szép góllal egyenlített a Mezőkövesd a Fehérvár ellen.A Kuttor-csapat foggal-körömmel küzd a bronzéremért.Élő közvetítés: https://bit.ly/37Jjd1x

Közzétette: M4Sport – 2020. június 20., szombat


A 41. percben emberelőnybe került a Vidi, miután Nesterov megkapta a második sárga lapját, ám ennek ellenére a szünetig a kövesdiek játszottak veszélyesebben a pontrúgásoknak és a beadásoknak köszönhetően, újabb találat azonban nem esett.

A második játékrészben Stopira bivalyerős löketét jegyezhettük fel először, de a Mezőkövesd is bátran játszott az emberhátrány ellenére, olyannyira, hogy Vajda szabadrúgásból is veszélyeztetett, míg a 61. percben előbb Zivzivadze elől mentettek nagyot a védők, majd Berecz lőtt 13 méterről középre, Kovácsik védett könnyen.

A Vidi is egyértelműen a győzelemre hajtott, Carrillo becserélte Hourit, Petrjakot és Nikolicsot is, és jöttek is a lehetőségek. A 77. percben Petrjak remekül játszotta meg a 16-oson belül helyezkedő Stopirát, aki kissé a bal oldalon, de nagy helyzetben 11 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt, majd Futács csúsztatása ment kevéssel a bal kapufa mellé.

A hazaiak is lelkesen játszottak, rengeteg futással próbálták ellensúlyozni az emberhátrányt és egyáltalán nem adták fel a támadásokat. Besirovic az utolsó labdaérintéséből kis híján gólt szerzett, de szemben a kapuval, 17 méterről mellé lőtt.

A hosszabbításban a Kövesd beszorította a Vidit, előbb Berecz nagy helyzetét még bravúrral védte Kovácsik a 92. percben, majd egy perccel később Meskhi közeli lövését már nem tudta fogni, így begyűjtötte a három pontot a Kövesd.

Kövesdi eufória

Óriási lelki erőről tett bizonyságot a Mezőkövesd. 💪A bő egy félidőt emberhátrányban játszó, de remekül focizó és bronzért küzdő Mezőkövesd egy hosszabbításban szerzett góllal verte a Fehérvárt, megszakítva 10 tétmeccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. 🔥⚽

Közzétette: M4Sport – 2020. június 20., szombat

NB I, 31. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC 2-1 (Besirovic 34., Meskhi 93., ill. Futács 29.) Kiállítva: Nesterov 41.

Kövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Nesterov, Silye – Karnitski, Berecz – Besirovic (Meskhi, 83.), Pekár (Eperjesi, 79.), Vajda (Vadnai, 83.) – Zivzivadze.

Vidi: Kovácsik – Tamás, Rus, Musliu, Stopira – Funsho (Petrjak, 68.), Nikolov (Nikolics, 82.), Elek, Kovács I. – Futács, Hodzic (Houri, 68.).

Vidi: Újabb válogatott játékosnak inthetnek búcsút – külföldről vannak kérői