A kiesőhelyen álló és öt találkozó óta nyeretlen DVSC az Európa Ligára hajtó Puskás Akadémiát fogadta az NB I 29. fordulójában.

Remekül kezdte a meccset a hazai együttes, a 6. percben Bódi fülelt le középen egy keresztbe lőtt labdát, majd remekül ugratta ki Adenijit, aki a kapus mellett a bal alsóba gurított, s ezzel máris vezetést szerzett a Lokinak, 1-0.

A Debrecen vezető gólja a Puskás Akadémia ellen

Bekezdett a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club), Tunde Adeniji góljával már a hetedik percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia ellen.Élőben a meccs: https://bit.ly/2C4H2Fe.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 13., szombat

Nem sokkal később már a vendégek előtt is adódott veszélyes lehetőség, a 15. minutumba Gyurcsó iramodott meg a bal szélen, majd a túloldalra ívelt Vanecek felé, ám rövid volt, Tőzsér azonban nagyon rosszul szabadított fel, éppen Gyurcsóhoz került vissza a labda, aki a bal alsó mellé lőtt jócskán. A 24. percben Slagveer jobb oldali beadása után Vanecek középen megelőzte Szatmárit, de mellé lőtt 6 méterről, 9 minutummal később azonban már összejött az egyenlítés: Gyurcsó beadása után Habovda nem tudott felszabadítani, gyertyát rúgott, majd ezt követően Urblík Knezevichez fejelt Habovda mellől, a támadó pedig kapásból a bal alsóba lőtt, 1-1.

A Puskás Akadémia egyenlítése a DVSC ellen

Nem volt a helyzet magaslatán a Loki védelme, Josip Knezevic révén pedig büntetett a Puskás Akadémia, 1-1.Élő: https://bit.ly/2C4H2Fe

Közzétette: M4Sport – 2020. június 13., szombat

Ezt követően Bódi percei következtek, a Loki-szélső előbb szögletből a hosszú felső sarok felé csavarta a labdát, gól is lett volna, ám Tóth szögletre piszkálta, majd egy bal oldalról átívelt labda Bódinak lett jó a jobb oldalon, ám kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte a Loki, két perc sem telt el, amikor Bódi lövését ütötte szögletre Tóth, az 50. percben pedig Varga Kevin emelt remekül Adeiniji elé, aki nagy helyzetben, de kissé kisodródva a bal oldalon inkább a beadás mellett döntött, a hosszún érkezett Habovda, ám a rövid alsóba tartó lövését a gólvonalon állva blokkolta Hadzsiev.

Pár percre rá Gyurcsó bal oldali beadása után Vanecek ziccerben hét méterről, Ferenczi mellett mellé fejelt, az 57. percben pedig fordítottak a vendégek, miután a Kinyik szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást Van Nieff 21 méterről, ballal a bal alsóba tekerte – Kosicky csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-2.

Van Nieff gólja a Debrecen ellen

Van Nieff tűpontos szabadrúgása után már a Puskás Akadémia vezetett Debrecenben. ??⚽️Élő közvetítés: ??? https://bit.ly/2YvBsTY

Közzétette: M4Sport – 2020. június 13., szombat

A Lokit nem fogta meg a gól, két perccel később Tőzsér bal oldali szabadrúgása után Szatmári fejelt hét méterről a bal kapufa mellé, majd a 62. minutumban összejött az egyenlítés is: Ferenczi bal oldali beadására a Adeniji robbant be középen és 5 méterről a kapu közepébe fejelt.

A Debrecen egyenlítő gólja a Puskás Akadémia ellen

Nem adja könnyen a bőrét a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club), amely tankönyvbe illő akció végén, a duplázó Tunde Adeniji fejesgóljával egyenlített a Puskás Akadémia ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 13., szombat

A hajrában és a hosszabbításban is mindent beleadva ment előre a győztes gólért a DVSC, Kundrák egy szöglet után, míg Garba egy szép akció végén veszélyeztetett, ám egyikük sem célzott pontosan, így a kiesés ellen menekülő Loki és az EL-re hajtó Puskás is csak egy ponttal gazdagodott.

NB I, 29. forduló

Debreceni VSC–Puskás Akadémia 2-2 (Adeniji 6., 62., ill. Knezevic 33., Van Nieff 57.)

DVSC: Kosicky – Habovda (Garba, 62.), Bényei, Szatmári, Kinyik, Ferenczi (Barna, 79.) – Varga K. (Szécsi, 79.), Kusnyír, Tőzsér (Kundrák, 62.), Bódi – Adeniji (Milunovic, 88.).

Puskás: Tóth B. – Szolnoki, Hadzsiev, Meissner, Deutsch – Urblík, Van Nieff – Gyurcsó (Sós, 88.), Knezevic, Slagveer (Tamás N., 68., Nagy Zs., 77.) – Vanecek.