Korábban a csakfoci.hu sajtóhírekre hivatkozva beszámolt arról, hogy osztrák élvonalbeli Rapid Wien horvát és osztrák állampolgársággal rendelkező válogatott támadója, Deni Alar iránt meg nem nevezett magyar csapat érdeklődött. A 2018 decemberében 1,5 millió euróra taksált csatár jövője körül rengeteg a találgatás, többek között április végén arról is lehetett hallani, hogy a játékosra nem számít a jelenlegi vezetőedző, Didi Kühbauer és ezért átadólistára kerülhet.

Tény, hogy az osztrák sajtó sokáig nem nevezte meg a magyar klubot, azonban mostanra lerántották a leplet a titokról.

A Laola1.at információi szerint hetekkel ezelőtt a Puskás Akadémia 600 ezer eurós ajánlatot tett a 29 éves csatárért.

Az osztrák Kurier című lap úgy tudja, Alar nem szeretne Magyarországra költözni, inkább másik bajnokságot részesítene előnyben, és ha van rá módja, akkor kölcsönben folytatná pályafutását.

Nem lenne rajta nyomás, ha érkezne érte olyan ajánlat, ami kedvezne neki és a klubnak. Valami történhetne már – mondta a labdarúgó ügynöke, Frank Schreier a Laola1.at-nak.

Alar a mögöttünk hagyott szezonban 31 tétmeccsen játszott, hat gólt szerzett. A Rapid Wien az előző idényben az osztrák élvonal alapszakaszában nyolcadik, az alsóházban első helyen végzett.

A bécsi sportigazgató sürgetné az ügyet

A következő napokra várok döntést – jelentette ki Zoran Barisic, miután a Rapidtól már két támadó is távozott a nyáron.