A csakfoci.hu információi szerint a Puskás Akadémia belga védője, Jonathan Heris az NB I-en belül vált csapatot. Értesüléseink szerint a 28 éves játékos a tavaszi szezont a kiesés ellen küzdő Diősgyőrben tölti kölcsönben, ahol eddig nem volt jelentős játékosmozgás a téli átigazolási időszakban.

Úgy tudjuk, hogy Heris a biztos játéklehetőség reményében érkezik a miskolciakhoz, ahová fél évre kerül kölcsönbe. Információink szerint a felek már mindenben megegyeztek, napokon belül a szerződést is aláírhatják.

Heris tavasszal a 19. és a 20. fordulóban kezdőként lépett pályára a Puskás Akadémia színeiben. A mögöttünk hagyott fordulóban Honvéd elleni (2-1) bajnoki emlékezetesre sikeredett számára: a 16. és a 94. percben sárga lapot kapott, így a felcsútiak emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. A most futó szezonban 15 tétmérkőzésen játszott.

Heris pályafutása során többnyire hazájában, Belgiumban játszott: 2009-ben az FC Brüssel U19-es csapatából került fel a felnőttekhez, ahonnan a White Star-hoz vezetett az útja. 2013-ban az AFC Tubize igazolta le, majd 2014 telén az Újpest szerződtette, ahol a lila-fehérek meghatározó embere volt – 81 tétmeccsen játszott és 6 gólt rúgott, ezután a 2017 nyarán nagybevásárlásba kezdő Puskás Akadémiához írt alá három évre.

Egy felcsúti igazolás már befutott Diósgyőrbe – hivatalos