Szombaton délután lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését az NB I-ben 3. helyen telelő Puskás Akadémia, amely ellenfele a tavaly ősszel még a Bajnokok Ligájában a PSG ellen döntetlent, míg a három magyar válogatott játékost is felvonultató RB Leipzig ellen győzelmet elérő belga Club Brugge volt a spanyolországi Marbellán.

Már a 2. percben helyzetbe kerültek a bruges-iek, ám Rits a kapuval szemben állva hét méterről Nunest találta el. Sokáig nyomás alatt játszottak a felcsútiak, a 13. percben kiszabadultak a szorításból: Puljic ment el a jobb oldalon, középre lőtt passza mindenki előtt elsuhant. A 21. percben megszerezték a vezetést a belgák: Lang cselezgetett, középre adása után Rits lövését Markek bravúrral védte, ám a “feladó” a kipattanót a hálóba pofozta.

A félidő felét átlépve van Nieef szabadrúgásból veszélyeztetett, a felszabadítást követően Bakti kapáslövése pattant le a blokkról. Az utolsó percekben Rits és Dost próbálkozott, azonban újabb gól nem született.

A második játékrészben Hornyák Zsolt vezetőedző sort cserélt. Lényegesen kevesebb nagy helyzetet láthattunk, a 72. percben Nagy Zsolt ment el a bal szélen, centerezését Mignolet szedte fel Kozák elől. A 89. percben Rits tette próbára a csereként beállt 16 éves kapust, Pécsi Ármint, ám a fiatal hálóőr bravúrral tornázta ki a léc alá tartó labdát. Újabb gól már nem született, így maradt a minimális arányú belga győzelem.

A Puskás Akadémia legközelebb jövő pénteken a svájci Luzern ellen játszik Marbellán.

Felkészülési mérkőzés, Marbella

Club Brugge-Puskás Akadémia 1-0 (Rits 20.)

Club Brugge: Mignolet – Mechele, Hendry, Nsoki, C. Mata,Vormer, Rits, N. Lang, Buchanan, De Ketelaere, Dost
Csereként pályára lépett: Szobol, Audoor, Sandra, Nusa

Puskás Akadémia: Markek – Mezghrani, J. Nunes, Stronati, Deutsch L., Favorov, Van Nieff, Bakti, Gera D., Puljic, Komáromi
Csereként pályára lépett: Pécsi, Posztobányi, Plsek, Kozák, Nagy Zs. Janyickij, Slagveer, Urblík, Farkas B., Kiss N.

Markek Tamás (Puskás Akadémia):Már az első percektől lehetett érezni, hogy egy komoly minőséget képviselő csapatról van szó. Nem véletlenül játszottak ősszel a Bajnokok Ligájában elég komoly csapatok ellen. Nincs mit szépíteni, igazából a mai mérkőzésen főként védekeztünk, az ellenfél támadott, mi pedig próbáltunk kontrából eredményesek lenni. Sajnos a gól nem jött össze, de egy ilyen jó minőségű csapat ellen nincs szégyenkezni valónk ,hogyha az eredményt nézzük. Minden mérkőzés hasznos, ezt most duplán kijelenthetjük, hiszen tanulhatunk ebből a mérkőzésből, illetve látjuk azt, van még hova fejlődni. (pfla.hu)

Felkészülés: Máris betalált új csapatában a ZTE korábbi közönségkedvence, a Gyirmót kikapott az NB II-es ellenfelétől – eredmények