A forduló előtt egyaránt hét-hét ponttal rendelkező Paksi FC és az MTK Budapest nézett farkasszemet egymással a szombati játéknap második találkozóján.

1. félidő

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a 8. percben pedig már meg is született az első gól: egy bal oldalról érkező középre passz után egy kis szerencsével Bognártól Ádám Martinhoz pattant a labda, aki előbb mellre vette, majd combbal lekészítette magának a játékszert és félfordulattal a jobb alsóba lőtt 8 méterről, 1-0. Öt perccel később kis híján megduplázta előnyét a Paks, amikor Sajbán 16 méterről a jobb oldali kapufát találta el.

Természetesen az MTK sem maradt adós a helyzetekkel, a 36. percben Dimitrov 15 méterről vette célba a jobb alsót, Nagy Gergely azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát. Egy minutummal később megszületett a második hazai találat: Bognár adott remek kiugratást Sajbánnak, aki 8 méterről nem hibázott ziccerben és a jobb sarokba lőtt, 2-0.

A szünet előtt két alkalommal is nagyon közel állt a szépítéshez az MTK, előbb Kovácsréti jobb alsóba tartó lövését védte ismét bravúrral Nagy, majd Grozav egy szép csellel becsapta Kinyiket és a jobb felső sarok fölé lőtt egy kevéssel.

2. félidő

A második játékrész is MTK-helyzettel indult, Nagy Gergely eszén azonban ezúttal a csereként pályára lépő Miovski nem tudott túljárni. Az 54. percben aztán tovább növelte előnyét a Paks: a jobb oldalon Lenzsér passzolt középre Bognárhoz, aki két védő között betört a 16-oson belülre, lövését védte Mijatovic, de a kipattanóra érkezett Sajbán és közelről a kapuba kotorta a labdát, 3-0.

Nyolc perccel később Grozav a 16-oson belül Miovskihoz passzolt, aki hét méterről a jobb alsóba helyezett a védője szorításában, 3-1 – lett volna, de mégsem, videóbírózást követően ugyanis a játékvezető úgy látta, hogy Nagy Zsombor a gól előtt középen szabálytalankodott Papp Kristóffal szemben, ezért érvénytelenítette a találatot.

A 70. percben azonban már tényleg összejött a vendégek szépítő gólja: Miovski tolta el ziccerben Nagy Gergely mellett a labdát, a kapus pedig buktatta a támadót, ezért tizenegyest ítélt Berke és sárgát adott a hazaiak játékosának. A büntetőt Grozav a jobb sarokba lőtte, Nagy a másik irányba vetődött, 3-1.

Öt perccel később pedig sikerült nyílttá tennie a hajrát az MTK-nak, miután Alho ugratta ki Miovskit, aki szépen kicselezte védőjét és visszahúzta a lövést a kapu bal oldalába, 3-2.

Az utolsó tizenöt percben is becsülettel ment előre az egyenlítésért a fővárosi együttes, a 82. percben például egy bal oldalról érkező beadásba ért bele életveszélyesen Lenzsér, de végül megúszta és csak szöglet lett belőle. A hétperces hosszabbításban Kocsis Bence lövése okozott izgalmakat a paksi kapu előtt, de egy blokkról szögletre vágódott a labda. Végül újabb találat már nem esett, az MTK-nak kis híján sikerült elcsípnie egy pontot háromgólos hátrányból.

NB I, 6. forduló

Paksi FC–MTK Budapest 3-2 (Ádám M. 8., Sajbán 37., 54., ill. Grozav 70. – 11-esből, Miovski 75.)

Paks: Nagy G. – Lenzsér, Szélpál, Tamás (Nagy R., 61.)– Kinyik, Bognár (Pethő, 79.), Balogh (Windecker, 79.), Papp K., Medgyes (Kesztyűs, 66.) – Sajbán, Ádám (Böde, 61.).

MTK: Mijatovic – Balázs (Alho, 46.), Perkovic, Tiago Ferreira, Nagy Zs. (Herrera, 76.) – Dimitrov (Kocsis, 76.), Weir, Ramadani – Kovácsréti (Vancsa, 66.), Grozav, Haraszti (Miovski, 46.).