Kecskemét – Paks 0-3

A mérkőzés első negyedórájában jóval aktívabb volt a Paks, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 15. percben Cseke ívelt lágyan középre egy labdát a bal oldalról, ahol Simon kezelte le a játékszert, de a kapura már nem tudott ráfordulni vele. Két perccel később Molnár lövése kerülte el a kaput, majd a 35. percben megszerezték a vezetést a tolnaiak: egy tizenhatoson belül elkövetett hazai szabálytalanságért büntetőt ítélt a játékvezető, amit Báló magabiztosan értékesített (0-1).

Négy perc múlva újabb gólnak örülhettek a paksiak, ezúttal Molnár beadása után Fejős lőtt a Kunsági mellett a kapuba (0-2). A 44. percben pedig Báló beadását követően Molnár helyezte a labdát a kecskeméti kapuba (0-3).

Fordulás után a paksiak maradtak fölényben, ám a helyzeteket a Kecskemét dolgozta ki. Előbb az 53. percben tisztáztak a paksi védők egy veszélyes, bal oldali beadást, majd Holczer öklözte ki a tizenhatoson kívülre beívelt labdát. A mérkőzés végéhez közeledve a Kecskemét előbb szabadrúgásból, majd Babolek is megpróbálta bevenni ziccerben a paksi kaput, de nem jártak sikerrel, így maradt a 3-0-s paksi siker.

Kecskemét: Kunsági, Fehér, Nánási, Urbán, Vágó, Mácsik, Kéri, Grünvald, Hegedűs, Barna, Vladul
Cserék: Bagó, Zámbó, Zámbori, Szabó, Zsivoczky, Babolek, Tamasko, Tóth, Peres, Hoós, Mészáros

Paks: Rácz, Szalai, Kelemen, Berdó, Báló, Molnár, Szendrei, Cseke, Simon, Jelena, Fejős
Cserék: Holczer, Osváth, Egerszegi, Bobál, Bor, Nagy, Bartha, Kesztyűs, Kővári, Hahn, Horváth

Puskás Akadémia – Csákvár 2-1

A Csákvár ellen vívta meg első szezonbeli felkészülési mérkőzését, melyen az első húsz percben két nagy védést kellett bemutatnia Markek Tamásnak, akinek előbb Josip Knezevic életerős löketét, majd a ziccerben kilépő David Vanecek lövését kellett hatástalanítania. A csákvári kapuba így is bekerült a labda, mégsem szerezték meg a vezetést a felcsútiak , mert Sós Bence gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Nem sokat kellett azonban várni az első találatra: a 24. percben Knezevic átadásával Sós lépett ki és higgadtan helyezett a kapuba (1–0).

Tizenegy perccel később jött az egyenlítés: egy elpasszolt labdával Baracskai Roland léphetett ki egyedül, és csakúgy, mint a túloldalon kollégája, ő sem hibázott (1–1).

Kisvártatva Kiss Tamás adott nagyszerű labdát Knezevicnek, aki mintegy tizenegy méterre a kaputól visszavette a bőrt, majd az oldalhálóba bombázott. A félidő vége felé Kiss Tamás csúszott el ziccerben, majd a túloldalon Kocsis Bence rontott el egy ajtó-ablak helyzetet, így döntetlennel vonultak szünetre a felek – tudósított a pfla.hu.

Kisebb csákvári lehetőségekkel indult a második félidő, ám csakhamar a felcsútiak átvették az irányítást, és újra megszerezték a vezetést: Balogh Balázs indításával Radó András lépett ki, és a Markeket váltó Hermány Bence mellett magabiztosan lőtt a hálóba (2–1). Nem sokkal később Nagy Zsolt fejese vágódott a felső lécről a gólvonalra – maradt az egygólos vezetés.

A 60. percben így is meglehetett volna harmadik: Tamás Nándor és Skribek Alen akciózott szemet gyönyörködtetően a jobb oldalon, a centerezés is szép volt, ám a középen érkező Radó elesett. A felcsúti játékos nem sokkal később ismét ziccerbe került, ám ezúttal nem sikerült túljárnia Hermány eszén. A túloldalon is adódott komoly lehetőség: Deutsch László bal oldali megiramodása után szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Daru Bencét, aki alig gurította hosszú sarok mellé – maradt a 2–1, amely egyben a végeredmény is lett.

Puskás Akadémia: Hegedüs L., – Radics, Krizan, Hadzsiev, Balogh B., Kiss T., Urblík, Szolnoki, Sós B., Knezevic, Vanecek
Csereként pályára lépett: Tóth B. Huszti A., Hegedűs J., Spandler, Nagy Zs., Fülöp L., Tamás N., Skribek, Radó A.

Csákvár: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros, Major G., Mészáros D., Sándor Gy., Deutsch, Kocsis B., Baracskai, Sejben V.
Csereként pályára lépett: Hermány, Nándori, Falusy, Kiprich D., Csendes, Daru, Sipos Z., Pratsner