Mint beszámoltunk róla, a Paks szerdán drámai végjátékban, a hosszabbításban 0-2-ről szerzett bravúrpontot a listavezető és címvédő Ferencváros ellen. Az este hőse az a Sajbán Máté volt, aki negyedórányi játékot követően, a 96. percben vérbeli csatárokra jellemző, remek bevetődéssel juttatta a kapuba a labdát, beállítva a 2-2-es végeredményt.

– A Fradi igazából nem nagyon tudta feltörni a védekezésünket, ez volt a kulcsa annak, hogy elmondhatjuk, X-es meccset játszottunk velük – nyilatkozta a Paks honlapjának Sajbán Máté. – Alig akadt lehetőségük, mi pedig jól kontráztunk, így ki tudtunk dolgozni olyan lehetőségeket, melyekből még akár mi is megszerezhettük volna a vezetést. Ezek mellett az összecsapás nagy részében ellenfelünk birtokolta a labdát, de elég passzívan játszottak. Pontrúgásból kaptuk a két gólt, ezért én nem éreztem annyira, hogy lefociztak volna bennünket.

Honlapunkon beszámoltunk róla, hogy a télen Mezőkövesdről igazolt 24 éves támadó messze a leghatékonyabbnak mondható az élvonalban a gól/perc mutatók alapján.

– Stábunk mindig úgy küld pályára, hogy rúgjak gólt, ez most is így volt, mindenki ezzel biztatott. Nagyon taktikáról ez alkalommal nem is lehetett szó, hiszen a meccs végén jártunk, vereségre álltunk, menni kellett előre. Bennem egyébként már egész héten megvolt az az érzés, ha lehetőséget kapok, betalálok. Nagyon örülök neki, hogy ez be is jött.

 

És még meg is csúszott, meg is pattant a labda! Igazából csak ilyen részletképeim vannak, jött a labda, utánavetődtem, beleértem és már a hálóban is volt. Jó helyen voltam jókor, ez volt a kulcs.

A Fradi elleni meccs paksi hőse szinte óránként szállítja a gólokat az NB I-ben