Kisvárda – MOL Fehérvár FC 2-1

Beszámoló itt!

Erős Gábor (a Kisvárda megbízott edzője):Ha így folytatjuk, lesznek ősz hajszálaim… de borzasztóan boldog vagyok! Talán nem tartanak nagyképűnek, ha azt mondom, hogy meg is érdemeltük a három pontot. Készültünk az erős kezdésre, a csapat megcsinálta azt, amit kértünk tőle. Az MTK ellen és most is vezetést tudtunk szerezni a meccs elején. Volt több lehetőségünk is, minimális hiányérzetem amiatt lehet, hogy nem váltottunk többet gólra.

2014 óta itt vagyok, akkor nehéz volt elképzelni a mai helyzetünket. A klub erejét mutatja, hogy a csapat meddig jutott azóta.

Adott időszakra kaptam ezt a feladatot megbízott edzőként, igyekszünk minél több pontot szerezni a hátralévő két mérkőzésen is. 

Szabics Imre (MOL Fehérvár):Gratulálok a Kisvárdának a győzelemhez!

Az első húsz percben komoly problémáink adódtak az agresszív és direkt stílusukkal, bár később is jól futballoztak és jól lezárták a területeket.

A huszadik perc utáni teljesítményért nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, mindent megtettek azért, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzunk. A második játékrészben mezőnyfölényben voltunk, de fejlődnünk kell abban, hogy a fölényt helyzetekre és gólokra váltsuk. Lehetőségeink azért voltak, de a befejezéseknél nem állt mellénk a szerencse. Nagyon csalódottak vagyunk, azért kell dolgoznunk, hogy a szezon hátralévő részében behozzuk az elhullajtott pontokat. (molfehervarfc.hu)

MTK Budapest – Újpest 2-1 

Beszámoló itt!

Márton Gábor (MTK Budapest):Nagyon örülök a játéknak, nagyon örülök az eredménynek és nagyon örülök a tabellán való előrelépésnek. Ez a három pont a jövőnket is befolyásolhatja, hiszen egy így megszerzett 3 pont hatással lehet a csapat következő heteire. Megérdemelten nyertünk, mégha a végén ehhez drámai forgatókönyv is kellett, hiszen hátrányból kellett fordítanunk. Engem is meglepett, amit ma előadtak a fiúk a múlt heti játék után, de nagyon örülök neki. Amit még megemlítenék, hogy nagy öröm volt, hogy Várkonyi Bence újoncként így tudott bemutatkozni, fontos a klubfilozófia szempontjából, hogy újabb fiatal kapott lehetőséget az NB I-ben, és élt is azzal. Ha a csapat ilyen elánnal fog játszani, és erre még rá tudunk gyúrni szakmailag a következő 1-2 hétben, akkor reális esélyünk van még további pontok szerzésére. Hátradőlni egy pillanatra sem lehet, dolgozni kell keményen tovább. (mtkbudapest.hu)

Michael Oenning (Újpest):Nagyon fontos mérkőzést vesztettünk ma el és őszintén szólva nekem egyáltalán nem volt könnyű követni a pályán történteket, ugyanis

annyiféle zavaros döntés született, hogy egy idő után képtelen voltam átlátni azt, hogy mi zajlik a játéktéren. Több ilyen döntést is említhetnék.

Volt a végén a tizenegyes, előtte az a szabadrúgásgól, ami úgy született, hogy gyakorlatilag a mi játékosunk ellen követtek el szabálytalanságot, mégis az ellenfelüknek adtak szabadrúgást. Ezt megfejelték a piros lappal is, úgyhogy összességében nagyon sok ilyen fura döntés és követhetetlen momentum volt a meccsen.

Ha a játék összképét nézem, az MTK megérdemelte a mai győzelmet, mert számtalan helyzetet dolgozott ki és mi sokszor voltunk szerencsések, hogy ezek nem mentek be. Ugyanakkor ha a 86. percben megszerezzük a vezetést, akkor ki kell húzni a végéig és haza kell vinni a három pontot, mi pedig az utolsó pillanatokban veszítettük el a találkozót.

Megint ott vagyunk az alsóházban, eléggé a tabella alján, el kell fogadnunk a jelenlegi helyzetet. Mindenképpen elemeznünk kell a ma történteket, de azt már nyugodtan kijelenthettem, hogy nem játszott jól a csapat, nem nyújtott jó teljesítményt. Most a következő hétre, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. A szabadrúgásnál a fal felugrott, az minden kétséget kizáróan a mi hibánk volt, hogy ezt nem láttuk előre, de ahogy mondtam, az egész helyzet nagyon zavaros volt, akkor már 10-10 ellen játszottunk, teljesen szétesett a pálya. Ezen a ponton nekem, mint edzőnek már semmi lehetőségem nem volt belenyúlni a találkozóba. A szabadrúgásoknál egyébként mindig 50-50 százalék az esély, hiszen hogy ha a falba megy a labda, vagy hogy ha a felugrásnál nem alatta lövik el, hanem felülről. Tallo piros lapja? Még vissza kell néznem, egyszerűen nem láttam, hogy pontosan mi történt, az egyetlen, csak annyit, hogy a bíró azonnal lefújta az esetet, elővette a sárgát, aztán a pirosat, hogy aztán tényleg piros lapot ért-e ez a szabálytalanság, azt nem tudom, még vissza kell néznem a videót.

Célegyenesben az Újpest eladása – ázsiai milliárdok érkezhetnek