Idén februárban a csakfoci.hu számolt be róla először, hogy belátható időn belül új tulajdonosa lehet az Újpestnek. Többen is érdeklődtek a nagy múltú klub iránt, magyar és külföldi befektetők egyaránt láttak fantáziát az Újpestben.

Úgy tudjuk, hogy a tranzakció létrejöttéhez, egyéb, nem féltétlenül a sporthoz köthető adásvételnek is meg kellett valósulnia, ezért a vártnál hosszabb időre volt szükség a végleges megállapodáshoz. Mivel ez az akadály is elhárult, rövid időn belül hivatalossá válhat a tulajdonosváltás.

Az Újpest átvilágítása már hónapokkal ezelőtt megtörtént, az eladó és az ázsiai piacon is nagybefektetőnek számító vevő részéről egyértelmű a szándék, így az üzlet megkötése már célegyenesben van.

Az szinte biztos, hogy a tulajdonosváltás után több, a klubhoz kötődő korábbi játékos is komoly szerepet kaphat az új projektben.

Roderick Duchatelet 10 éve nagy tervekkel érkezett Újpestre, amelyekből azonban kevés valósult meg. A csapatnak nem sikerült a bajnoki cím közelébe kerülnie, a Magyar Kupát viszont háromszor is megnyerte a belga éra alatt.