Videoton-Balmazújváros 1-0

Marko Nikolic (Videoton): – Először is jó estét kívánok minden újságírónak, aki itt van. Úgy látom, csak a legjobbak maradtak ebben az időben, önöket biztosan megjegyzem (mondta a Vidi-edző mosolyogva arra utalva, hogy a télies időjárás a sajtómunkatársak számát kicsit megtizedelte a nap végére – szerk.). Köszönöm természetesen a szurkolóknak, hogy ilyen körülmények között is a helyszínen szurkoltak nekünk, a csapatnak pedig gratulálok a győzelemhez. Pontosan ilyen nehéz küzdelemre számítottunk. A Balmazújváros nagyon szervezetten, tíz emberrel a labda vonala mögött védekezett, a játékosok közel voltak egymáshoz, kompakt együttesről van szó, nehéz volt ellenük játszani. Nagyon kevés szabad területet hagytak a pályán, az eső pedig megnehezítette a labda kontrollálását ezen a kevés üres zónában. Ezért is számoltunk azzal, hogy egy szöglet, vagy egy szabadrúgás dönthet – csapatkapitányunk, Juhász Roland pedig szállította is a három pontot. Örülök, hogy három győzelemmel kezdtük az évet, ugyanígy kell folytatnunk a válogatott szünet után.

Az őszi Vidi lehet, hogy elveszített volna egy ilyen meccset, vagy csak egy pontot szerez, de most úgy is sikerült nyernünk, hogy nem sikerült látványos focit bemutatnunk. Ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, nagyon fontos, hogy a hasonló meccseken is miénk legyen a három pont.

(vidi.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros):Két sokat mozgó ékkel kezdtünk, az volt a célunk, hogy kicsit lefárasszuk a hazai védőket, később pedig jöjjenek a “művészeink”, vagyis Rudolf és Arabuli. Jól is nézett ki a csapat, de ezért nem jár pont.

Ha lesz időm, kimegyek még, keresek egy olyan terület a kapunk körül, ahonnan a Vidi nem lőhetett szabadrúgást. De nagyító kell hozzá, az biztos. Az is biztos azonban, hogy nekünk nem a Vidit és a Fradit kell megvernünk. Ezen a két csapat túl vagyunk, a bajnokság igazi hajrája most következik számunkra.

Amit megbeszéltünk, tudtuk tartani, tiszta lehet a lelkiismeretünk. Megtettünk mindent a mérkőzésen, jól játszottunk. Kétféle filmforgatókönyv létezik, az egyik a francia, a másik a hollywoodi, ma sajnos az első valósult meg, vagyis nem lett jó a vége részünkről. (M4, vidi.hu)

DVSC-Mezőkövesd 2-3

Herczeg András (DVSC):Gratulálok a Mezőkövesdnek, nem véletlen a veretlenségi szériája, jól játszik, jó csapat.

Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk egy góllal és csináltunk két gólt az ellenfélnek. Az első félidőben a tüzet, a szenvedélyt hiányoltam a csapatban, a második félidőben ez megvolt. Harcosabban, határozottabban kellett volna játszani az első félidőben is.

(boon.hu)

Tóth László (Mezőkövesd, másodedző): – Teljesen megérdemelt a győzelmünk. Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, viszont a Debrecen egy átlövésből szerzett vezetést. Utána ment a csapat, játszottunk és megszereztük a győzelmet. A szép tavaszi menetelés igazolja a szakmai stáb munkáját. A Loki többet tett, hogy felálljon a padlóról, mi pedig néha ráültünk az eredményre. (boon.hu)

Paks-Újpest 0-0

Csertői Aurél (Paks): – A játék színvonalára rányomta a bélyegét a szél. A pálya így is teljesen rendben volt, de a széllel nehéz volt mit kezdeni. Volt vagy 40 bedobás, ami nagyjából ebből fakadt. Ikszes meccs volt, talán ha a végjátékban határozottabbak vagyunk, meglehetett volna a győzelem. Brusztos meccs volt. Az Újpest jó csapat, nehéz őket lefocizni, ezért lett döntetlen a vége.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Ma a paksiak sokkal türelmesebben játszottak, mint az előző két meccsen. Talán mi közelebb voltunk a győzelemhez, de mindkét csapat rászolgált az egy pontra. Óvatos futballt láthattunk, kevés volt a rizikó, kevés volt a helyzet, de nem tudok haragudni a játékosokra, mert ebben az időben és szélben nehéz volt futballozni. Mi komoly terhelés alatt állunk, ezért büszke vagyok a játékosaim utóbbi hetekben mutatott játékára. Nem tudunk még semmi konkrétat Simon Krisztián állapotáról, a térde sérült meg, reméljük, nem komoly, van most 2 hetes szünet, reméljük, ennyi idő alatt felépül.

Vasas-Diósgyőr 1-1

Michael Oenning (Vasas): – Egy mérkőzés addig tart, amíg le nem fújják. Sajnáljuk, hogy így történt, mert megajándékozhattuk volna magunkat három ponttal. Harcias meccs volt, minkét csapatnak megvoltak az időszakai, de többségében mi irányítottunk. Sajnos, nem tudtuk a végéig kihúzni, bármennyire idegesítő, ezt most el kell fogadni. Nem fogunk összeesni, azokat a momentumokat visszük tovább, amire tudunk építkezni. A játékosok csapatként működtek, ki tudták segíteni egymást. Sok hiányzónk volt eltiltások és sérülések miatt. Mindenki megtette azt, amit elvártam tőle. A végén nem volt szerencsénk, ilyen a futball  Remélem, a bajnokság végén nem fog hiányozni ez a két pont, vagyunk annyira stabilak, hogy ezt majd visszahozzuk egy másik találkozón. (vasasfc.hu)

Bódog Tamás (Diósgyőr):

A második félidő alapján megérdemeltük az egy pontot, az elsőben volt olyan negyedóránk, amikor közünk nem volt a meccshez.

Voltak hibák, de a hozzáállással elégedett vagyok. Három pontot szerettünk volna, de az eggyel is be kellett érni. Pontrúgásokból veszélyes volt a Vasas, de jól védekeztük le. A kapott gólunkat nem láttam, de előtte helyezkedési hiba volt, szűkíteni kellett volna a területet. A kapott gól után kapkodtunk, sok labdát eladtunk, nem tudom, ennek mi volt az oka.