Bár még az aktuális élvonalbeli bajnokság sem fejeződött be (és egyelőre nem is tudni, hogy a koronavírus miatt fog-e egyáltalán folytatódni a 2019/2020-as szezon, és ha igen, mikortól), de a klubok már javában készülnek a következő NB I-es idényre, ami az adminisztratív teendőket illeti.

A legfontosabb a klublicenc megszerzése, amely a nevezés elsődleges feltétele, hiszen enélkül nem kap indulási jogot egyik csapatot működtető gazdasági társaság sem.

A boon.hu szedte össze a legfontosabb dátumokat a klublicenc megszerzésének útján.

• Február 3. és március 18. között a licenckérelmezőknek az eredeti dokumentumokat személyesen kellett leadniuk a Klublicenc Adminisztráció részére. Aki mindezt az utolsó pillanatra hagyta, a koronavírus miatt már megtehette azt is, hogy nem ebben a formában nyújtotta be az iratokat, hanem postán küldte el azokat a licencadminisztráció munkatársainak, elkerülve az “érintkezést” – írja a megyei lap.

• Március 9. és 22. között a testület elvégezte a formai ellenőrzéseket, és ezen a héten (március 23. és 27. között) volt lehetőség első körben pótolni az esetlegesen hiányzó dokumentumokat. Jön egy újabb ellenőrzés, aztán a második hiánypótlási kör, április 6-tól 14-ig.

• Április 20. és 22. között jöhet az Elsőfokú Licencadó Bizottság első ülése, amely a licenckérelem megadásáról, annak elutasításáról vagy épp a hiánypótlásról dönt majd. Sőt, egy harmadik hiánypótlásra is lehetőség lesz április 23. és április 30. között, a határidő elmulasztása jogvesztő.

• Az Elsőfokú Licencadó Bizottság második ülése vagy május 6-án lesz vagy 7-én; amelyik szervezet, gazdasági társaság ekkor sem kapja meg a licencet, az a kézhezvételtől számított 8 napon belül fellebbezhet, s ezen ügyekben – ha lesznek – a Fellebbviteli Licencadó Bizottság dönt majd május 20. és 29. között.

A versenykiírás értelmében az NB I. 2020/2021-es szezonjának őszi idénye – a 12 élvonalbeli klubbal (ha valóban ennyi induló lesz) – augusztus 1-jén indulna, és az őszi szezon a 16. fordulóval, december 12-én érne véget. Mindezt azonban bizonyosan befolyásolni fogja a koronavírus miatti helyzet és az, hogy az aktuális pontvadászat, a 2019/2020-as évad mikor ér véget.

Az NB I befejezését is érinti az UEFA elnökének nagy bejelentése: “Ha nem sikerül újrakezdeni az idényt…”