A nemzetközi sportéletben vasárnap is újabb intézkedéseket és változásokat jelentettek be a koronavírus-járvány miatt. A labdarúgást is több fontos bejelentés érintette az MTI híre szerint.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin bejelentette:

ahol június végéig nem tudják folytatni a bajnokságot, ott törölni kell a szezon hátralévő részét és befejezettnek nyilvánítani az évadot.

Ha nem sikerül újraindítani az idényt, akkor valószínűleg annyi ennek a szezonnak. Három opció van, egy A-, egy B- és egy C-verzió, ezek a május közepi, a júniusi és a június végi újrakezdést jelentik. Az is egy elképzelés még, hogy a következő idény elején folytassuk esetleg a mostanit, de meglátjuk, mi a legjobb a ligáknak és a kluboknak – fogalmazott Ceferin.

Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt – 4 forgatókönyv jöhet szóba

Hozzátette: az európai kupasorozatok döntőit pedig nem szabad zárt kapuk mögött megrendezni. A szlovén sportvezető arról is beszélt, hogy az UEFA hajlandó tárgyalni a játékosok szerződésének időtartamáról, és az átigazolási piaci határidők módosításáról.

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter közben közölte, hétfőn javasolni fogja, hogy az összes sportesemény felfüggesztését hosszabbítsák meg április végéig a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, és a tiltást terjesszék ki minden sporttevékenységre, például az edzésekre is. Hozzátette, 400 millió eurós akciótervet fog kidolgozni a kis sportegyesületek és az amatőr klubok megsegítésére. Olaszországban szombaton 10 ezer fölé nőtt a járvány halálos áldozatainak száma.

Az is kiderült, hogy Nyáron, nézők nélkül és bő egy hónap alatt bonyolíthatják le az angol futballbajnokság élvonalának, a Premier League-nek az idényből még hátralévő mérkőzéseit.

A Football London vasárnapi híre szerint júliusban kezdhetik el és négy-hat hét alatt fejezhetik be a pontvadászatot. Erről a megoldási lehetőségről az angol labdarúgó-szövetség és a játékos-szakszervezet állapodott meg.

Ahogy arról már a járvány labdarúgás-vonatkozású híreit összegző rovatunkban beszámoltunk, kórházba került a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi kapusa, Rüstü Recber. Felesége beszámolója szerint a 46 esztendős, világbajnoki bronzérmes egykori török válogatott hálóőr jól volt, és rohamos gyorsasággal jelentek meg rajta a vírus tünetei. Feleségénél és gyermekeinél negatív eredményt hozott a teszt (MTI / csakfoci.hu)