Puskás Akadémia – Mezőkövesd 1-1 (Henty 6., ill. Karnickij 88.) Kiállítva: Szolnoki 29. – Puskás Akadémia

I. félidő

Az előző fordulóban a MOL Fehérvár FC otthonában bravúrgyőzelmet arató Puskás Akadémia fogadta a második helyen álló Mezőkövesdet.

A hazaiak jól kezdték a találkozót, a 4. percben Knezevic kapott labdát a tizenhatoson belül a bal oldalon, egy csel után lefutott az alapvonalhoz, majd tökéletesen centerezett, Hentynek csak az üres kapuba kellett gurítania, 1-0.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 1-0

Akár egy héttel ezelőtt a Vidi ellen, a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesülettel szemben is már a mérkőzés elején betalált a Puskás Akadémia. Ezekiel Henty a 6. percben pofozta be Knezevic beadását.Élő közvetítés: http://bit.ly/2OBbLgS

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

A 13. percben majdnem jött a válasz: Zivzivadze kapott remek ütemű kiugratást, egy az egyben vihette a labdát Hegedüsre, ám a felcsúti kapus nagyot védett lábbal. Továbbra is jó iramban folytatódott a meccs, hét perccel később hatalmas lehetőséget hagyott ki a Puskás Akadémia: Knezevic remekül cselezte ki védőjét a tizenhatoson belül, ő maga is ziccerbe került, ám a jobb helyzetben lévő Gyurcsóhoz passzolt, aki azonban a kapu torkában nem találta el jól a labdát és mellé piszkálta azt.

Folytatódott a sorminta, azaz a következő helyzet a vendégek előtt alakult ki: a 27. percben Zivzivadze beverekedte magát a tizenhatoson belülre, ám közel került Hegedüshöz, így már nem tudott nagy helyzetben lőni, a labda azonban a második hullámban érkező Farkashoz pattant, aki csúnyán fölé lőtt 15 méterről. A 29. percben emberhátrányba került a Puskás Akadémia, miután Szolnoki Roland csúszott oda elkésve Silyének, a felcsúti védő pedig megkapta a második sárgáját. A kiállítás után a Mezőkövesd átvette az irányítást, ám a nagy helyzetek ekkor még elmaradtak.

II. félidő

A fordulás után a hazaiak veszélyeztettek először, az 53. percben egy gyors kontra végén Henty került helyzetbe, ám Szappanos jól mozdult ki a kapujából és védeni tudott. Ezt követően ismét a mezőkövesdiek akarata érvényesült, mezőnyfölényben játszott a borsodi csapat, amely főként távoli lövésekkel kísérletezett, Karnickij, Sajbán és Berecz is megdolgoztatta Hegedüst.

A hajrában góllá érett a mezőkövesdiek nyomása, a 88. percben egy csúsztatás után Karnickij került helyzetbe, a középpályás pedig a jobb alsóba helyezett, 1-1. A hátralévő időben nem alakult ki nagy helyzet, így igazságos döntetlennel ért véget a találkozó.

Kisvárda – Honvéd 2-0 (Gosztonyi 15., Grozav 81.)

I. félidő

A találkozó első negyedórája eseménytelenül telt, a 15. percben az első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda: Kovácsréti jobb oldalról elvégzett szabadrúgását Kravcsenko csúsztatta meg, az elcsúszó Aliji mellett Gosztonyi csapott le a labdára, és Tujvel mellett közelről a kapuba lőtt (1-0).

Gosztonyi gólja a Honvéd ellen

Veszélyben a Honvéd hét mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata. Kisvárdán Gosztonyi András révén megszerezte a vezetést a hazai csapat.

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

A találat után az addig kezdeményezőbb és fegyelmezetten játszó Kisvárda a 35. percben könnyedén megduplázhatta volna az előnyét: Nagy eladott labdájára Gosztonyi csapott le, Lucashoz passzolt, az ötösről visszagurított Grozavnak, ám Tujvel hatalmasat védett. A félidő záró mozzanata Hejhez fűződik, aki a második hullámban érkezve 15 méterről a jobb alsó mellé lőtt.

II. félidő

A második félidő elején Kovácsréti vette el a labdát Batiktól, némi igazítás után centikkel a bal alsó mellé lőtt. Öt perc múlva már a Honvéd rendezett tűzijátékot Felipe kapuja előtt: Lanzafamét indították, aki elől az utolsó utáni pillanatokban Kravcsenko mentett, a labda nem került messzire és Gazdag lőtt 5 méterről, de a brazil kapus védett. Az ismétlésre Gazdag csapott le, de ezt is védte a kisvárdai hálóőr, végül Protic tisztázott szögletre. Egy óra elteltével mindkét vezetőedző cserével frissített a csapatán.

A 75. percben Hugo Seco csapott össze Gazdaggal az oldalvonal mellett, utóbbi húzta a rövidebbet, vállsérülés miatt le is kellett cserélni. A 81. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a Kisvárda: Hugo Seco osztott ki egy kötényt Batiknak, majd Lucashoz továbbított, aki a középen érkező Grozavnak passzolt és öt méterről Tujvel mellett a kapuba lőtt, amivel a szabolcsiak megszakították a Honvéd hét meccs óta tartó veretlenségi sorozatát.

A Kisvárda bebiztosítja győzelmét

Kaputól kapuig. Így kell lekontrázni a – (z) eddig – legjobb formában lévő csapatot a bajnokságban. Eddig tartott a Honvéd nagy sorozata, a Kisvárda vet véget neki.

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

Paks – Újpest 2-4 (Hahn 62., Bor D. 84., ill. Feczesin 20., 51., Zsótér 60., Pauljevics 76.)

I. félidő

A mérkőzés alaphangját a paksiak adták meg, miután a 2. percben Böde passzából Könyves robogott el a jobb oldalon és lőtt kapura, de Banai hárítani tudott. Egy perccel később már a újpestiek előtt adódott lehetőség, Sankovic továbbított Zsótérhoz, aki 22 méterről lőtt is, azonban célt tévesztett.A 20. percben megélénkült a meccs, előbb Windecker 24 méteres lökete ment el a jobb alsó mellett, míg ugyanebben a percben a vendégek megszerezték a vezetést: Bjarnason bal oldali beadását Rácz nem tudta megfogni és az érkező Feczesin 11 méterről a kapus lábai között a bal alsóba lőtte a labdát (0-1).

Paks–Újpest 0–1

Feczesin Róbert találatával szerzett vezetést az Újpest FC (hivatalos) a PAKSI FC ellen, de megköszönheti a paksi kapusnak, Rácz Gergőnek, aki egy beadás után gyakorlatilag elé ütötte a labdát.Élőben a délutáni meccsek: http://bit.ly/2DsLFGD.

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

A kapott gól után Remili 30 méteres lövése okozott némi veszélyt a lila-fehérek kapujára, de Banai magabiztosan védeni tudott.

II. félidő

Fordulás után a paksiak cseréltek először, Baloghot hozta le Osztermájer Gábor, helyére Hahn állt be. Az 52. percben megduplázta előnyét az Újpest: Obinna indult meg a jobb oldalon, visszasarkalta a labdát Pauljevicnek, akinek a beadására a középen érkező Feczesin fejjel vette be Rácz kapuját.

Paks–Újpest 0–2

Tanári akció végén vette be a PAKSI FC kapuját Feczesin Róbert, az Újpest FC (hivatalos) csatárának ez a nyolcadik bajnoki találata, amivel a góllövőlista élére ugrott.

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

Kilenc perc múlva már újabb találatot szereztek a lila-fehérek: Lenzsér mellől Bjarnason passzolt Zsótérnak és 14 méterről kilőtte a bal alsót. A 62. percben szépített a Paks: Könyves bal oldali beadása után Böde fejelt Hahnhoz, kicselezte Pauljevicet és a kapu közepébe lőtt.

A hajrához közeledve a lendületben maradó vendégek helyzeteket dolgoztak ki, és a 76. percben újabb találatot értek el: Onovo tálalt Pauljevic elé és az ötös sarkáról bevágta a rövidbe a labdát. Nyolc perc múlva a csereként beálló Bor megszerezte első NB I-es gólját, Szabó bal oldali beadását három méterről a jobb felső sarokba vágta, kialakítva ezzel a 2-4-es végeredményt.

NB I: Tovább tart a ZTE nyeretlen szériája, Garba-duplával nyert a Loki – videó