Honvéd – Haladás 1-3 (Holender 54. ill. Gaál 38., Holodjuk 77., Ivanov 89.)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó Honvéd a Haladás ellen, azonban tíz perc után némileg megváltozott a játék képe. A 11. percben Habovda ívelt Saláta felé, akinek lövése elkerülte a hazaiak kapuját. A kispestiek a 28. percben először találták el a kaput Mezgrani révén, de a lövést Király magabiztosan védte. A 39. percben meglepetésre megszerezte a vezetést a Haladás: Batik eladott labdájával Rui Pedro lódult meg, majd Gaálhoz passzolt, aki a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Ilyen még nem volt: vezet a Haladás a szünetben

Szezontörténelmi pillanat: vezet a Haladás a szünetben! ⚽Horváth Ferenc együttese lekontrázta a Honvédot és végre gólt szerzett – a 2018/2019-es szezonban a szombathelyiek első alkalommal vonulhattak előnyben a félidei pihenőre. Az NB I-es meccseket itt nézheted élőben: http://bit.ly/2Trif5c

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

Az első félidő lefújása előtt nem sokkal Rui Pedro passza után Gaál tört be a tizenhatoson belülre és esett el, de Erdős József játékvezető sípja néma maradt, így 1-0-s Haladás-vezetéssel mentek pihenni a felek.

A fordulás után az 54. percben Nagy Gergő szerzett labdát és passzolt Ben Hatirához, aki a mögötte érkező Holendernek sarkazott, ő pedig a jobb felső sarokba lőtte a labdát (1-1).

Az egyenlítés után lendületben maradt a Honvéd, azonban különösebb gólhelyzetig nem jutottak a kispestiek. A 71. percben egy rossz Honvéd-szöglet után négy a kettő ellen kontrázhatott a Haladás, de Bamgboye rossz passzát Grófnak sikerült megkaparintania. A 78. percben aztán a mérkőzés folyamán másodjára is megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Holodjuk 23 méterről tekert a jobb felsőbe egy szabadrúgást (1-2).

A Haladás második gólja a Honvéd ellen

A Haladás 3–1-re legyőzte a Bp. Honvédot, amihez elengedhetetlen volt Oleh Holodiuk itt látható szabadrúgásgólja. Két adat arról, mit is jelentett ez a találat a szombathelyieknek:– az 1. forduló óta először szereztek legalább két gólt idegenbeli bajnokin (legalább három gólt 2017. decemberében ért el legutóbb otthonától távol a Hali)– 2018. áprilisa óta előszőr szereztek három pontot idegenben, azóta: 12 vereség, 2 döntetlen, 1 győzelem.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

A 86. percben Bamgboye lőtt Grófba, majd két perccel később végleg eldöntötte a mérkőzést a Haladás, ugyanis Habovda lövése Ivanov elé került, ő pedig közelről a bal alsóba továbbította a labdát, kialakítva az 1-3-as végeredményt.

Interjú: “Priskinnel magyarul tanítgattuk a Slovan játékosait” – Salátát a Fradival és a Lokival is összehozták

MOL Vidi FC – Kisvárda 2-1 (Kovács 58., Hodzic 70. ill. Hadzic 32.)

Már a második percben majdnem gól született a címvédő MOL Vidi FC és az újonc Kisvárda összecsapásán: Milanov jobb oldali beadása után Ene saját kapuja felső lécére csúsztatott. Támadásban maradtak a hazaiak: Nego tekert a kapu elé a jobb oldalról, a hosszún érkező Stopira azonban fölé lőtte a labdát, majd a 20. percben ismét Nego lőtte be jobbról középre a játékszert, de az érkező játékosok nem érték el azt.

A 32. minutumban vezetést szerzett a Kisvárda:  Hadzic fejéről került a labda Ilic elé, aki a tizenhatoson belülre vezette azt, majd jobbról kilőtte Kovácsik kapujának jobb alsó sarkát (0-1).

Vidi-hiba után vezet a Kisvárda

Rövidzárlat Fehérváron!A Vidi játékosai, Hadzic és Vinícius nem igazán értették meg egymást, a kisvárdai Brana Ilic így nagyjából 30 métert roboghatott a labdával, mielőtt kilőtte a bal alsót (0-1).A meccset itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2Trif5c

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

A félidő hajrájára is maradt két lehetőség: Kovács tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd a túloldalon érkező Scepovichoz passzolt volna, de a becsúszó védő menteni tudott, majd a lefújás előtt Ilic lövése suhant el a jobb alsó mellett.

A második félidőben jobban koncentrált és fordított a hazai csapat: az 52. percben Huszti jobbról elvégzett szabadrúgása jól érkezett a kapu elé, Felipe azonban még remek mozdulattal el tudta ütni a játékszert az érkező támadók elől. Az 58. minutumban azonban már jött az egyenlítés: Huszti adott be a bal oldalról, Kovács a védők szorításában pontosan levette a labdát, majd a jobb alsóba lőtte azt (1-1).

A 70. percben fordított a Vidi: a csereként beállt Hodzic 13 méterről lőtt, a labda a bal oldali kapufáról pattant a hálóba (2-1). A hátralevő időben a Kisvárdának már nem volt igazi helyzete az egyenlítéshez, így a Vidi ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot.

Újpest FC – MTK Budapest 0-0

Kevés helyzetet hozott az Újpest FC – MTK Budapest rangadó első félideje. A legnagyobbat Torghelle hagyta ki a 20. percben: egyedül léphetett ki, rávezette a labdát Pajovicsra, ám 13 méterről a kapusba lőtt, szöglet lett a vége.

Nem sokkal később a túloldalon Nagy Dániel lépett ki, elhúzta a labdát Kicsak mellett is, de éles szögből már csak a kapu fölé tudott emelni. A 0-0-val záruló első félidő krónikájához tartozik, hogy Deutsch Bencét sérülés miatt le kellett cserélni, az MTK pedig ismét újoncot avatott a 18 éves Bidzilya Anton bevetésével.

Fordulás után Vass Patrik keményen belőtt labdáját a léc alól ütötte ki Pajovics, majd Gera elől mentettek az utolsó pillanatban, a lilák részéről pedig Onovo átlövése okozott veszélyt, de Kicsak vetődve mentett.

A félidő közepére felpörgött az Újpest: Solomon jól szállt be a kispadról, mivel harcosan helyzetbe került, de Kicsak védett, míg az ismétlést Burekovics bombázta centikkel a léc fölé 18 méterről.

Pár perccel a vége előtt Novothny szerzett labdát Kicsaktól, majd befelé húzott, lapos lövésénél azonban helyrehozta a hibáját az MTK kapusa. A hosszabbításban Mihajlovic bal oldali beadását Torghelle fejelte kapura 4 méterről, de Pajovics védett, így gól nélküli döntetlennel ért véget a fővárosi rangadó.

Puskás Akadémia – Debrecen 2-0 (Knezevic 47 – büntetőből, 82.)

Nem ugrottak egymásnak a csapatok a kezdősípszót követően, az első negyedórában mégsem lehetett panasz a helyzetek számára: Takács fejesénél Hegedűs védett szépen, míg Latifi bólintásánál Nagy Sándor mutatott be bravúrt.

A játékrész közepére a kezdetben jellemző védelmi megingások helyét a stabilitás vette át, a következő helyzetre egészen a 35. percig kellett várni: a ziccerben kiugró Kiss Tamás elől kanalazta ki a labdát Nagy Sándor. A szünet előtt Hegedűsnek is kellett még egy bravúrt bemutatnia, hiszen Varga Kevin egy korábban kipróbált tekerést elevenített fel.

A második félidő egy véleményes szituációval indult: egy felívelés után a tisztázni igyekvő Kusnyír kezére pattant a labda, Kassai rövid gondolkodás után a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest elvégző Knezevic higgadtan lőtt Nagy Sándor mellett a kapuba a 47. percben (1-0).

A Puskás Akadémia véleményes 11-ese a Loki ellen

Egy véleményes büntetővel szerzett vezetést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) ellen. De valóban 11-es volt❓ Te hogy döntöttél volna❓

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

A vezetés tudatában a Puskás visszaállt, és igyekezték apró szabálytalanságokkal tördelni a lépéskényszerbe került Loki lendületét.

Herczeg András a 75. percben pályára küldte a Fradi ellen csodagólt ollózó Zsóri Dánielt, aki a 79. percben közel járt hozzá, hogy kiegyenlítsen. A hajrában végül a kontrákra berendezkedő felcsúti csapat örülhetett ismét: a volt debreceni Sós szépen tálalt Knezevic elé, aki megszerezte maga és csapata második találatát a 82. percben (2-0).

A Puskás Akadémia győzelmével 3 elvesztett bajnoki után tudott ismét pontokat szerezni, a Debrecen pedig Paks után Felcsúton sem tudott a Fradi-meccshez hasonló feltámadást produkálni.

Mezőkövesd–Paks 2-0 (Koszta 66. – tizenegyesből, Molnár 91.)

A tavaszi szezonban még veretlen, és a forduló előtt a hetedik helyen álló Paks a közvetlen üldözőjéhez, a Mezőkövesdhez látogatott szombat délután. Az első negyedórában többnyire a mezőnyben zajlott a játék, egyik kapusnak sem akadt komolyabb védeni valója. Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott, a 21. percben Molnár ívelését vette át háttal a kapunak Koszta, tizenegy méterről ráfordult, de a kirohanó Nagy bravúrral védeni tudott.

A vendégek sem maradtak adósak helyzettel, a 37. percben Kecskés a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást 19 méterről, erős és éles lövését Szappanos védte, de kipattant róla a labda és csak nagy nehézségek árán szabadított fel a hazai védelem. Gól nélkül ért véget az első negyvenöt perc.

A második félidőben eseménydúsabb játékot láthatott a közönség, már az első percekben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 49. percben egy szép összjátékot követően Vajda lőtt kapura a tizenhatos jobb sarkáról, Nagy gond nélkül védett, de az ellentámadásból is kialakult egy lövőhelyzet: Kulcsár indította Barthát, akinek a próbálkozását szögletre ütötte Szappanos. A 66. percben Simon András szabálytalankodott Molnárral szemben a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Mezőkövesd. A büntetőt Koszta középre lőtte a jobbra vetődő Nagy mellett (1-0).

Kövesdi gól tizenegyeből

Molnár Gábort rúgták fel a paksi tizenhatoson belül, Karakó Ferenc játékvezető jogosan megítélt tizenegyesét Koszta Márk rúgta magabiztosan a kapuba.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

Hét perccel később a vendégek is veszélyeztettek, egy jobb oldalról érkező szöglet után Fejes lőtt kapásból veszélyesen, ám Meskhi szépen blokkolt szögletre. A 79. percben kis híján megduplázta az előnyét a Kövesd, Cseri próbálkozott 20 méterről, kemény lövését védte Nagy, a kipattanóra érkezett Koszta, ám nagy helyzetben fölé fejelt. A hajrában többnyire pontrúgások után okozott kellemetlen perceket a Paks, ám a legnagyobb vendég lehetőség egy gyönyörű összjáték után érkezett a 89. minutumban, ekkor Simon sarokkal hozta helyzetbe Remilit, akinek a lövése néhány centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hosszabbítás első percében aztán eldőlt a meccs, egy kontratámadást követően Molnár cselezte be magát a tizenhatoson belülre és szépen kilőtte a bal alsót, 2-0. A Mezőkövesd otthon tartotta a három pontot.

Molnár szólógólja

Molnár Gábor csípett el egy paksi átadást, és meg sem állt a kapuig.Szólóelőadásával a Mezőkövesd 2-0-ra nyerte meg a meccset.Részletek: http://bit.ly/2IIU9yG

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat