Balmazújváros-DVSC 4-0

G.: Andric 35., Vajda 47., Rus 66., Arabuli 90.

Két nagy Horváth-védéssel kezdődött a meccs: a balmazi kapus előbb Könyves, majd Sós lövésénél védett vetődve nagyot. Ezután teljesen nyílt lett a meccs, ziccerek ugyan nem alakultak ki, de mindkét együttesnek voltak kisebb helyzetei. Először pedig a hazaiak találtak be: Andric a 35. percben tolt egyet Filip mellett a labdán, majd a 16-os bal csücskétől kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Andric a DVSC kapuját is bevette

Nemanja Andric robbenezett egyet, Balmaz-gól lett a vége

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Herczeg András hiába cserélt (Bódi jött Filip helyett), a Balmaz azonnal gólt lőtt: Habovda tartotta benn a labdát, Arabuli szépen készített le, Vajda első lövését még védte Kosicky, a kipattanót azonban belőtte a balmazi játékos (2-0).

Sőt, a következő nagy helyzet is a hazaiak előtt adódott, de Batarelo gyenge kísérletét fogta Kosicky. A 66. percben jött is az újabb gól Horváth Ferencéktől: Vajda jobboldali beadását Rus fejelte 14-ről a kapuba Kosicky feje fölött, aki későn emelte a kezét (3-0).

Takács többször is szépíthetett volna, de vagy rosszul célzott nagy helyzetben, vagy a végig remeklő Horváth L. hárított. A hajrában még Arabuli is gólt lőtt, közelről, kapásból lőtt a kapuba, így a kiesőjelölt simán kiütötte a harmadik Debrecent (4-0).

Vasas-Videoton 0-3

G.: S. Scepovic 5., Kovács I. 57., Tamás 93.

Alig telt el öt perc a találkozóból, máris veszélyeztettek a fehérváriak, de Kovács előtt ment el centiméterekkel a labda. A kezdeti riogatásból később megszületett a Videoton vezető gólja, amit Stefan Scepovic szerzett, kihasználva Vasas védelmi hibáját.

A Videoton vezető gólja a Vasas ellen

Azt mondják, mindig az első a legnehezebb. A Videotonnak öt perc sem kellett. A délutáni NB I-es meccseket itt nézheted élőben: http://bit.ly/2rWWTNp

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Az első félidő felénél egy kicsit eldurvult a mérkőzés, előbb James vágta fel Hadzicot, majd a két játékos egymásnak esett, amiért Berke Balázs játékvezető felmutatta kettejüknek a sárga lapot. A folytatásban különösebb gólhelyzet egyik csapat sem előtt adódott.

A második játékrész megkezdése után kisebb helyzeteket kidolgozott a Vasas, de kapura veszélytelen volt. Az 57. percben Kovács megduplázta a Videoton előnyét egy szép lövés után.

Vasas–Videoton 0–2

Kiskokó 896 nap után ismét betalált a bajnokságban. A Videoton ezzel a találattal két gólra növelte előnyét a Vasas ellen, így ha az angyalföldiek nem mutatnak valami hihetetlen hajrát, a Vidi a 32. fordulót is az élről várhatja.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Egy óra elteltével az angyalföldiek szépíthettek volna, de Gaál közelről Kovácsikba rúgta a labdát. A hátralévő fél órában Michael Oenning cserékkel próbált frissíteni csapatán, de ez sem hozott átütőerőt a játékukban, míg a vendégek kényszerűségből lecserélték Stefan Scepovicsot, akit a testvére váltott.
A 80. percben Marko Scepovic szabadrúgáshoz jutott, de lövése célt tévesztett, így maradt a 2-0-s Videoton győzelem. A hosszabbításban Tamás Krisztián is beállt, és alig fél perccel azután, hogy pályára lépett gólt szerzett, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 1-2

G.: Hegedűs 82., ill. Pillár 11., Cseri 41.

Jobban kezdett a kiesés elől menekülő Mezőkövesd a Puskás Akadémia ellen, és vezetést is szerzett: Bognár középre ívelt szabadrúgását Pillár vette át, majd 10 méterről a hosszúba lőtt (0-1).

Puskás akadémia-Mezőkövesd 0-1

Bognár szabadrúgását Pillar juttatta a Puskás Akadémia kapujába

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

A felcsútiak ezután kissé aktívabbak lettek, de újra a vendégek találtak be: ezúttal is Bognár passzolt, most Cserihez, aki 17-ről kilőtte a jobb alsót (0-2).

Növelte előnyét a Mezőkövesd

A Mezőkövesd kétgólos előny birtokában mehetett az öltözőbe az első félidő után.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Pintér Attila kettőt is cserélt a szünetben: Szécsi és Radó helyett Márkvárt, valamint Diallo jött. Hiába volt szinte végig a hazaiaknál a labda, árulkodó, hogy a Puskás a 71. percben lőtt először kapura, akkor Perosevic próbálkozott, de Dombó simán védte. Nem nagyon látszott, hogyan fog gólt lőni a Puskás, de csak megtette ezt: a középső védő Hegedűs merészkedett előre, jó 30-ról rábombázta a labdát, Dombó elnézte a szitáló kísérletet, így nagy gól lett belőle (1-2).

Az egyenlítés azonban már nem jött össze, a Kövesd nagyot lépett a bennmaradás felé.

DVTK – Paks 1-0

G.: Bartha, 27. – öngól

Az első negyedórában egy helyzet volt Diósgyőrben: a 14. percben a paksi Hahn fordult le az emberéről, majd 13 méterről lőtt, de a labda a bal kapufa mellé ment nem sokkal. Nem sokkal utána ismét ő lőtt, 26 méterről, bombáját Rados tenyerelte ki szépen.

A játékrész közepén a semmiből jött a hazai találat: egy szöglet után Bartháról pattant szerencsétlenül a hálóba a belőtt labda (1-0).

DVTK–Paks 1–0

Így szerezte meg a vezetést a Diósgyőr kapura lövés nélkül. Bartha László 250. NB I-es mérkőzésén rossz kapuba talált be.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Pár perccel később emberelőnybe került a Paks, miután Lipták taszított Hahn-on, a játékvezető pedig pirosat mutatott fel a védőnek.

Lipták Zoltán kiállítása a DVTK–Paks mérkőzésen

Lipták Zoltán a kiállítása után idegesen eldobta a csapatkapitányi karszalagot, miközben elhagyta a pályát. Szerinted jogos volt a piros lap?

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Az első félidő hosszabbításában Hahn fejelt 7 méterről, de mellé ment a labda, így 1-0 volt a félidő.

A második játékrészt jobban kezdte a vendégcsapat: előbb Haraszti kapott jó labdát, majd lőtt is ballal, Rados mentett vetődve, majd Bartha nyesett a kapu mellé 17 méterről. A folytatásban mezőnyfölényben játszott a Paks, de a DVTK jól tartotta magát hátul. Fejes előtt adódott egyenlítési lehetőség a 77. percben, de közeli fejese mellé ment, majd Bartha nagy helyzete is kimaradt, így hiába játszott nagy mezőnyfölényben a Paks, a DVTK egy szerencsés góllal életben tartotta bent maradási esélyeit.

Haladás-Újpest 1-1

G.: Németh Márió 9., ill. Zsótér 49.

Nem kezdődött nagy iramban, mégis már tíz percen belül gólt hozott a bennmaradásért küzdő Haladás és a dobogóra hajtó Újpest összecsapása. A szombathelyiek a 9. percben kerültek előnybe: Grumic csúsztatott bele fejjel egy felívelésbe, ami így a szerződését épp a minap meghosszabbító Németh Márió elé került, ő pedig a jobb alsóba lőtt (1-0).

A Haladás vezető gólja

A Haladás az első félidő végén szerezte meg a vezetést a vendég Újpest ellen.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Ezt követően a vendégek birtokolták többet a labdát, de helyzetig csak a 25. percben jutottak, ekkor Pauljevic ziccerét Király Gábor védte bravúrral. Balázs Benjámin és Zsótér Donát is próbálkozott lövéssel, de ekkor nem volt átütőerő a lilák játékában. A félidő krónikájához tartozik, hogy mindkét vezetőedzőnek cserélnie kellett kényszerűségből: Mészáros Karol és Mohl Dávid is megsérült az első 45 percben.

Fordulás után gyorsan egyenlítettek az újpestiek: Zsótér a tizenhatosról lőtt nagy gólt a felső léc segítségével az egyébként remekül védő Király kapujába (1-1).

Haladás–Újpest 1–1

Zsótér Donát hatalmas góllal szépített Szombathelyen.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

Michal Hipp már 60 percen belül kihasználta mindhárom cserelehetőségét, a játék mezőnyben zajlott, de a vendégek voltak fölényben. Novothny egy labdavesztés után ziccerben is kiugorhatott, de Király eszén nem tudott túljárni. A hajrában ment előre a három pontért a Haladás, a lehetőségek meg is voltak, azonban Williams és Rácz is ziccert hibázott, így maradt az 1-1 végeredménynek.

NB I: ÍGY ÁLL A TABELLA