A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az Újpest elleni idegenbeli és az FTC elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – írja az mlsz.hu.

A szövetség közleménye nem tér ki a pontos összegre, a DVSC klubhonlapjáról viszont kiderül, hogy

összesen 2 millió 200 ezer forintba “fájt” a Lokinak a két mérkőzésen összeszedett büntetés.

A hajdúságiak azt is megjegyzik, hogy ebben az idényben a klub már augusztusban is kapott egy 2 millió forintos büntetést, illetve novemberben egy 300 ezer forintos bírságot, ez pedig összességében – csak ebben félszezonban – 4,5 millió forintra rúg, ami nagy anyagi terhet jelent a Loki számára. A klubhonlapon az is olvasható, hogy

a DVSC fontolgatja a fellebbezés lehetőségét a szövetség felé, illetve azt is, hogy a pályarend-szabályok szigorításával véget vet a büntetéssorozatnak.

A bizottság továbbá összevont eljárás alapján a Paksot a Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért  (pirotechnikai eszközök használata) is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A másodosztályban a Szeged kapott pénzbüntetést, mégpedig a Békéscsaba elleni mérkőzéssel kapcsolatban a szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményei (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt.

Interjú: “Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et” – a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest