Mezőkövesd – Ferencváros 0-1

Tóth László (Mezőkövesd, az eltiltott Kuttor Attila helyett): “Kézben tartottuk a mérkőzést, nem igazán volt helyzet, sőt, kombináció se nagyon volt, amit a Ferencváros meg tudott volna oldani a térfelünkön. Ezekre a 89-90-91. perces gólokra nem tudok mit mondani, ebbe bele fogok halni előbb-utóbb. Nem is akarok erre mit mondani, most csak a düh dolgozik bennem.” (M4 Sport)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): Még csak ismerkedek a magyar bajnoksággal. Nagyon szervezett, jó csapat ellen játszottunk, örülök a három pontnak. Remélem, ez még az út eleje, látom, hogy a játékosok akarnak tanulni, és egyre jobban értik, mit akarok. Láttam a fiúkon, hogy szeretnének jobban játszani. Az első félidőben kicsit óvatosabbak voltunk, de a másodikban többet láttunk abból, amit gyakoroltunk. A csapat jól reagált arra, amit a félidőben kértem. Az első, amit megkérdeztem, az volt a szünetben, hogy ki van az első helyen a tabellán, mert ennek fényében kellene játszanunk. Ez a három edzés nem volt elég arra, hogy felkészítsem teljesen őket erre az intenzív focira, de fontosnak tartom, hogy látom az akarást. Örülök, ha felfogták a játékosok, hogy ne dajkálják a labdát, mert a modern fociban gyorsan kell játszani. (fradi.hu)

Haladás – MTK 1-2

Michal Hipp (Haladás): “Ez az első vereségünk az új hazai stadionban, egy hosszú sorozat szakadt ezzel meg. El kell mondanom, hogy egy nagyon jó ellenféltől kaptunk ki, akik beváltották az előzetes várakozásaimat. Egész héten gondjaim voltam az összeállítással, így is bevállaltam, hogy két olyan játékost is betettem, akik nem voltak teljesen egészségesek. A meccs a 30. perc környékén dőlt el: akkor volt 2-3 nagy lehetőségünk, de azok kimaradtak. Nem tudom, hogy alakult volna a meccs, ha ezekből egyet belövünk, de szerintem jobb eredményt értünk volna el. Az MTK állandó veszélyt jelentett, Lencsét nehezen tartottuk. Gratulálok az MTK-nak!”

Feczkó Tamás (MTK): “Az első félidőben remekül játszottunk, szervezetten és tudatosan fociztunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem váltottuk azokat gólra, pedig korábban eldönthettük volna a meccset egy jó Haladás ellen. Talán lehetek nyíltan is büszke: mi vagyunk az első csapat, amely nyerni tudott ebben a szép stadionban. Bevallom, hogy tavaly szurkoltam a Haladásnak, hogy tartson ki a sorozata, hiszen titkon bíztam abban, ez pluszmotivációt jelenthet majd nekünk az NB I-ben, hogy mi szakíthatjuk meg ezt a szép sorozatot. Ritkán dicsérem nyíltan a csapatot, de ezúttal minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Egy hiányérzetem van: a helyzetkihasználásunk még nem az igazi, de dolgozunk azon, hogy hamarabb le tudjuk zárni ezeket a meccseket. Győzelmünkhöz kellett Kicsak védése is a 11-esnél. Nyáron több mint 30 kapus közül választottuk ki őt. Ma is bizonyított, nagyon jó teljesítményt nyújtott, számomra az nagy öröm, hogy lábbal is remekül fejlődik, egyre jobban átveszi azt a stílust, amit mi szeretnénk látni egy kapustól.” (mtkbudapest.hu)

Paks – Puskás Akadémia 3-2

Csertői Aurél (Paks): “Nem mondanám, hogy nehéz meccs volt, mert 2-0 után be kell rúgni a helyzetet, és akkor 3-0, és nem beszélünk nehézségről. Úgy látszik viszont, ha mi a kapusra vezetjük a labdát, az nem helyzet… Jól kezdtük a meccset, nyomás alatt volt az ellenfél, gólt rúgtunk, vezettünk, de nem használtuk ki az ellenfél sebezhetőségét, inkább kicsit elvesztettük a fonalat. Szünet után egyből gólt szereztünk, és ott volt utána a meccslabda, amit elhibáztunk, és onnan valamiért szétestünk. Felhoztuk az ellenfelet, hibát hibára halmoztunk, kiállítást hoztunk össze. Kellett a végén nagyon, hogy Hahn berúgja a ziccert, mert ő hibázott 2-0-nál. A cserék kényszerűek voltak, ráadásul az első félidőben, onnantól kezdve kevés lehetőségem volt, nagyon csínján kellett bánnom az egyelten megmaradt cserével. A végén kellett a szerencse is, ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de ugye tudjuk, ilyen a foci.” (paksifc.hu)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): “Annak ellenére a Paks szerezte meg a vezetést, hogy jól sikerült a felkészülésünk belőlük. Tudtuk, hogy mik az erényeik, sőt azt is tudtuk, mivel lehetne őket meglepni. Az első félidőben igaz, hogy vezetett a Paks, de voltak helyzeteink, kapufáig jutottunk. Később 2-0 után is volt erőnk, és fel tudtunk állni, ami pedig nagyon nehéz egy olyan jól kontrázó csapat ellen, mint amilyen a Paks. 2-2 után viszont egy rutinos csapat nem azt a futballt játszotta volna, amit mi. Egy kicsit elvitte a fiúkat a győzelem szaga, amire meg is volt az esély, hiszen Szakálynak volt egy nagy helyzete. Sajnos belementünk egy csapongó kontrajátékba, ami a Paksnak nagy erénye, ráadásul a kapusuknak hatalmas kirúgásai vannak, amit előre tudtunk, mégis gólt kaptunk belőle. Buták voltunk, az utolsó 10 percet nem kontrolláltuk, ami nagyon nagy hiba volt, és végül megbosszulta magát. Létszámelőnyben nem úgy kell megpróbálni megnyerni a meccset, ahogy mi akartuk.” (paksifc.hu)

Honvéd – DVSC 3-0

Supka Attila (Honvéd): “Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, mert egy hete 3-0-ra kikaptunk a Viditől, és ezt követően bizonyítanunk kellett. A Debrecen jól felkészített csapat, de az első félidőben nem tudtak velünk mit kezdeni, mert úgy játszottunk, ahogy hazai pályán kell. Már ekkor is eldönthettük volna a mérkőzést, sajnos csak egy gólig jutottunk. A második félidőben volt 15 perc, amikor a Debrecen fölénk nőtt, ott cserével tudtuk megoldani a középpályánkon keletkező űrt. Utána újabb helyzeteink voltak, és megérdemelten szereztük meg a három pontot.” (honvedfc.hu)

Herczeg András (DVSC): “Az egészséges agresszivitás a Honvédban megvolt, bennünk pedig nem, ez rányomta a bélyegét a játékra. A labdabiztosságunk is hiányzott az első játékrészben. A második félidőre valamelyest feljavultunk, de ez most kevés volt ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.” (M4 Sport)

Kisvárda – DVTK 1-1

Dajka László (Kisvárda): “A mutatott játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Az első perctől kezdve odatette magát a csapat, kerestük a lehetőséget, hogy gólt lőjünk, de még meg kell tanulnunk gólt lőni. Szöglet és egy kapu előtti kavarodást követően hátrányba kerültünk, és máris csak a döntetlenért mentünk. Az egyenlítést követően 30 perc maradt hátra, de az ellenfél kapusa is ragyogóan védett. Összességében megtettünk mindent, de még többet kell dolgozni, hogy Fortuna is mellénk álljon.” (dvtk.eu)

Fernando Fernandez (DVTK): “A mai mérkőzésen az a legfotnosabb, hogy pontot szereztünk. Ezeken a találkozókon, amikor közvetlen riválissal játszunk, akkor minden pont fontos számunkra. A küzdőszellem, a csapatszellem rendben volt, azonban nem lehettem elégedett a védekezésből támadásba való átmenettel, mert ebből a lefordulást követően rendre az ellenfél támadhatott. A hozzáállással nem volt semmi gond, de könnyen veszítettünk labdát. Több egyéniség kell a pályára, mert a fociban legnehezebb egyszerűen játszani, és ebben javulnunk kell.” (dvtk.eu)