DVSC-Paksi FC 1-1 (Szélpál 74. – öngól, ill. Könyves 17.)

DVSC: Kosicky – Bényei (Milunovic, 46.), Szatmári, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Kusnyír (Garba, 80.), Szécsi (Trujic, 46.) – Adeniji

Paksi FC: Rácz – Osváth, Gévay, Szélpál, Szabó J. – Balogh, Windecker, Bertus (Szakály, 60.) – Hahn (Böde, 60.), Sajbán (Kulcsár, 53.), Könyves (Haraszti, 79.)

A pályafutása utolsó meccsét játszó Tőzsér Dánielt búcsúztatták el a mérkőzés előtt a debreceniek, ám a folytatás már nem sikerült ünnepire a hazaiak szempontjából, a 17. percben ugyanis Osváth jobb oldali beadása után Könyves Szatmári és Bényei mellett fejelt nyolc méterről a bal alsóba, 0-1.

A remek hangulatú mérkőzésen a DVSC azonnal igyekezett válaszolni, de Rácz remek napot fogott ki, előbb Szécsi és Adeniji nagyszerű összjátéka után utóbbi került nagy helyzetbe, 11 méterről lőtt, de Ráczról a bal kapufa mellé pattant a labda, majd Ferenczi bal oldali beadását Adeniji szelídítette meg, kapura fordult és célba vette a bal alsót, de a paksi kapus ezt is szögletre piszkálta.

Könyves góljával negyedóra után Debrecenben vezet a Paks

A kiesési rangadón hiába kezdett jobban a Debrecen, egy védelmi hiba után Könyves révén vezetést szerzett a Paks, így egyelőre a Loki tűnik kiesőnek. A mérkőzést itt követheti élőben: https://bit.ly/2NvXuRo

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat


A jó iramban a Paks is nagyon veszélyesen játszott, Szélpál is veszélyeztetett egy fejessel, a 43. percben pedig egy ellentámadást követően 3 paksi támadó vitte 2 hazai védőre a labdát, Balogh remekül passzolt ki a jobbján érkező Hahnhoz, akinek a helyzetét bravúrral védte Kosicky.

A második játékrészt is nagy elánnal kezdte a DVSC, de a Paks védelme stabilan állta a sarat és nem tudott helyzeteket kidolgozni a hazai csapat. Az 57. percben a remekül teljesítő Rácz öklözött ki a 16-oson kívülre egy veszélyes hazai szögletet, ám ezt követően többnyire a mezőnyjáték dominált, mindkét edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát.

A 74. percben aztán a semmiből kiegyenlített a Loki: egy hosszú indítást követően Osváth biztosított a kapujából kiérkező Rácznak, aki azonban nem találta el a labdát, így Trujic lecsapott a játékszerre, és az üres kapuba lőtt – Szélpál csak beljebb tudta segíteni a labdát.

Feszült és izgalmas hajrát várhattunk ezt követően, és meg is kaptuk, mindkét csapat becsülettel ment előre a győztes gól megszerzéséért, Kondás pedig a pályára küldte a mezőkövesdi találkozó hősét, Haruna Garbát is. A 83. percben Böde három védő között megtartotta a labdát a 16-oson belül és visszagurított lövésre Baloghnak, akinek a léc alá tartó próbálkozását ütötte szögletre Kosicky.

A négyperces ráadásban végül nem esett gól, pedig közel járt hozzá a DVSC: Tőzsér szöglete után Szatmári 11 méterről vette célba a bal sarkot, de Szabó a gólvonalon állva a kapufa segítségével mentett, majd másodpercekkel később Ferenczi 18 méterről a felső lécet találta el. A Debreceni VSC-nek kevés volt az egy pont a bennmaradáshoz, Kondás Elemér együttese a Kaposvár mellett a második idei búcsúzó.

A lefújást követően a DVSC-szurkolók berohantak a pályára, és megpróbálták levenni az összes játékosról a mezt. A készenléti rendőrség terelte vissza a drukkereket a lelátóra.

Nem sokon múlott a debreceni győzelem

A Debrecen az utolsó pillanatokban mindent megtett a győzelemért, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyta, így végül búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat

DVTK-Kisvárda 0-2 (Obradovic 8., Viana 41.)

DVTK: Bukrán – Orosz D. (Memolla, 46.), Szűcs, Polgár, Vági – Iszlai, Márkvárt – Kiss T. (Makrai, 71.), Rui Pedro (Molnár, 46.), Korbély (Hasani, 61.) – Ivanovski (Cortés, 83.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Rubus, Kravcsenko (Ene, 74.), Baranyai – Lucuas, Simovic (Szőr, 61.) – Kovácsréti, Obradovic (Sassá, 61.), Cukalasz – Viana (Tischler, 74.)

A Kisvárdának a kiesés elkerülése szempontjából rendkívül fontos volt ez a mérkőzés, ennek megfelelő felfogásban is kezdtek a vendégek, a 8. percben máris vezetést szereztek: Kovácsréti bal oldalról centerez középre, ahol a bizonytalankodó diósgyőri védők mellett Obradovic lecsapott a labdára és a jobb sarokba helyezett közelről, 0-1.

Kisvárdai vezetés

Obradovic használta ki a mostanában erősen lyukas diósgyőri védelem újabb betlijét.Jó úton a Kisvárda a bennmaradás felé! ÉLŐ: https://bit.ly/2Be72Oc

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat


A hátrány után a DVTK is megrázta magát, a 16. percben Korbély húzta meg a bal szélt, majd az alapvonalról középre adott, ahol az érkező Ivanovski védője szorításában mellé lőtt. A 35. percben Vad II. játékvezető félbeszakította a mérkőzést villámlás miatt, bő 10 perc szünet után azonban folytatódhatott a játék. Nem sokkal később Márkvárt 26 méterre a kaputól a lécet találta telibe, a túloldalon azonban pontosabb volt a Kisvárda. A 42. percben egy jobb oldali beadást követően a hosszún Kovácsréti szelídítette meg a labdát, majd tovább pöcköli Vianához – aki a visszajátszások alapján lesen állva – közelről a hálóba lőtt, 0-2.

Már kettővel megy a Kisvárda

Dörgés, villámlás, gól.Viharszünet után Viana flipperezésével kettőre nőtt a kisvárdai előny Miskolcon.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat

A szünetben Feczkó Tamás két cserével próbált változtatni csapata játékán, és a fordulás után rögtön egy ziccert láthatott a közönség: a 48. percben Kiss Tamás nagy ziccerben, 12 méterről próbálta meg elpöckölni Dombó mellett a labdát, de nagyot védett a kapus.

A diósgyőriek mezőnyfölényben játszottak, de kevés lehetőséget tudtak kidolgozni, többnyire meddő volt ez a fölény. A 73. percben szabadrúgást kapott a DVTK 25 méterre a kaputól, ezt Memolla végezte el, a középre tartó labdát könnyen védte Dombó. Négy perccel később Molnár is szabadrúgásból próbált szépíteni, ám lövése megpattant, így kevéssel elszállt a keresztléc fölött.

A hajrá csendesen telt, mindkét csapat várta a mérkőzés végét, így újabb gólt nem láthattunk, a Kisvárda 2-0-ra nyert, így elvitte a három pontot Diósgyőrből.

Újpest-Kaposvár 5-0 (Simon K. 12., Novothny 45., Bacsa 46., 50., Máté 57.)

Újpest: Banai – Balázs, Ristevski, Máté, Burekovic – Onovo, Obinna (Csongvai 60.) – Simon K. (Szakály P. 74.), Zsótér (Katona M. 59.), Perosevic (Bacsa 44.) – Novothny (Koszta 73.)

Kaposvár: Pogacsics (Bonnyai 70.) – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró (Nagy R. – a szünetben) – Palic (Csiki 53.), Trebotic – Bévárdi (Vachtler – a szünetben), Szakály A., Balázs Zs. (Pintér A. – a szünetben) – Ádám.

A kezdés után a Kaposvár játszott mezőnyfölényben, azonban ez nem sokáig tartott a somogyiak részéről. A 12. percben megszerezte a vezetést az Újpest – Zsótér remek passza után Simon az ötös sarkáról lőtte ki a hosszút. A vezető gól után a lila-fehérek lendületesen játszottak, több ígéretes támadást vezettek.

A félidő lefújása előtt megduplázta az előnyét – Burekovic beadása után Novothny lőtt a bal alsóba. A hosszabbításban újabb találatot láthatott a helyszínre kilátogató 3 004 néző – Simon a tizenhatoson belül tette vissza oxival a labdát, majd Bacsa hét méterről volt eredményes.

Újpest – Kaposvár 3-0

Novothny és Bacsa góljaival eldőlt, az Újpest a következő szezonban is az élvonalban fog szerepelni.Élő közvetítés: https://bit.ly/3i7vbqi

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat

 

Fordulás után az 50. percben Vachtler elcsúszott, majd a hibáját kihasználva Simon 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Hét perccel később Pogacsics Máté elé ütötte ki az újpesti védő távoli löketét, aki pedig a bal alsóba helyezett. A hátralévő időben az Újpest számtalan helyzetet dolgozott ki,  és közel állt ahhoz is, hogy újabb találatokat szerezzen. Ezekhez a legközelebb Szakály és Koszta állt. Előbb a 75. percben alig lőtt a jobb sarok mellé, utóbbi pedig a jobb kapufát találta telibe, majd ziccereket rontott az ellenfél kapuja előtt.

Az eredmény nem változott, az Újpest kiütéses 5-0-s győzelmet aratott a kieső Kaposvár ellen.

Újpest – Kaposvár 5-0

Már biztosan nagy zakóval búcsúzik az NB I-től a Kaposvár. Máté Zsolt góljával 5-0 az Újpestnek.Élő közvetítés: https://bit.ly/3i7vbqi

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat


Balhé Debrecenben: Berohantak a pályára a szurkolók, a rendőrök tettek rendet – fotók, videók