A DVSC hivatalos oldalán jelezte, hogy az MLSZ hétfői ülésén a debreceni csapat cégvezetőjét, dr. Róka Gézát nevezték ki a 12 NB I-es csapatot tömörítő bizottság elnökévé.

– Nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy az NB I-es bizottság tagjainak választása egyhangúlag rám esett. Nyilvánvaló, hogy ez a bizalom nagyrészt annak is szól, amit a DVSC a magyar futballban képvisel – nyilatkozta dr. Róka Géza a dvsc.hu-nak. – A testületet az NB I-es klubok vezetői alkotják, független döntési joggal rendelkezik a hatáskörébe utalt ügyekben, illetve véleményezési, javaslattételi és szervezési jogai is vannak. A 12 NB I-es klubnak eltérő céljai és lehetőségei vannak, a bizottsági üléseken a cél azonban a lehető legegységesebb vélemény kialakítása. Elnökként ezután nekem nemcsak a DVSC, hanem valamennyi NB I-es klub közös véleményét is képviselnem kell majd az MLSZ felé. Úgy gondolom, a DVSC tekintélyét tovább erősíti, hogy az NB I-es bizottság vezetőjét klubunk adja.

Róka számára korántsem ismeretlen terület a sportdiplomácia, hiszen korábban három évig dolgozott az MLSZ-nél, ahol rövidebb ideig a főtitkári pozíciót is betöltötte. A Loki vezetésével 2011 óta foglalatoskodik, feladata az MLSZ-szel, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás, a nemzetközi ügyek kézben tartása, a klub körüli szerződések koordinálása, a klubvezetés, illetve a kommunikációs és marketing feladatok irányítása is hozzá tartozik.