NB I, a 28. forduló válogatottja

Dibusz (Ferencváros) – Nego (Fehérvár), Spandler (Puskás Akadémia), Antonov (Újpest) – Dzsudzsák (Debrecen), Zachariassen (Ferencváros), Baráth (Debrecen), Szabó B. (Paks), Windecker (Paks) – Zivzivadze (Újpest), Beridze (Újpest)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Több bravúrt is bemutatott a Honvéd ellen. Előbb védte Zsótér kőkemény löketét, majd Lukic közeli fejesét, a második félidő elején Bőle ziccerét, végül pedig Tamás bombáját is hatástalanította.

Loic Nego (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt Mezőkövesden. Lendületes játékával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A meccs elején Kodronak osztott ki egy gólpasszt, a második félidőben pedig Petrjaknak.

Spandler Csaba (Puskás Akadémia)

Jól fogta össze a védelmet, földön és a levegőben is verhetetlen volt.

Nemanja Antonov (Újpest)

Erőtől duzzadó játékot mutatott. Elől és hátul is csapata egyik legjobbja volt, kiosztott egy gólpasszt és emellett volt két jó lövése is.

Dzsudzsák Balázs (Debrecen)

Szinte az összes beadása veszélyes volt. A meccs elején az ő szabadrúgása után csorgott le a labda, amit aztán Baráth a kapuba passzolt. Bátran próbálkozott, volt két jó távoli bombája is.

Kristoffer Zachariassen (Ferencváros)

A Fradi legjobbja volt a Honvéd ellen. A 7. percben adott egy gólpasszt Mmaee-nak, a hosszabbításban pedig egy közeli találattal eldöntötte a három pont sorsát.

Baráth Péter (Debrecen)

A meccs embere volt a Gyirmót ellen. Lőtt két szép gólt, de közel állt a mesterhármashoz is, amiben azonban Rusák megakadályozta őt.

Szabó Bálint (Paks)

Pontos labdái voltak, remekül segítette a támadásokat. Előbb kiosztott egy gólpasszt, majd egy szép csel után kilőtte a bal sarkot.

Windecker József (Paks)

Szabó mellett a paksiak másik átlagon felüli teljesítményt nyújtó játékosa volt. A levegőben nem tudták őt tartani, két gólt is fejelt.

Budu Zivzivadze (Újpest)

Tartja bombaformáját. Ezúttal két góllal vette ki részét a sikerből, a második találat egészen pazarra sikeredett: éles szögből a hosszúba tekerte a labdát.

Giorgi Beridze (Újpest)

A mérkőzés elején adott egy gólpasszt Zivzivadzénak, a szünet előtt pedig a saját térfeléről indult meg, mivel senki nem zavarta, 16 méterről kilőtte a jobb sarkot.

A forduló cseréje: Ivan Petrjak (Fehérvár)

Beállásával lendületesebb lett a Vidi támadójátéka. Rúgott egy szép kapásgólt, amivel eldöntötte a meccset, sőt, még a ráadásban is betalálhatott volna, ha kicsivel pontosabban céloz.

A forduló edzője: Milos Kruscic (Újpest)

Előzetesen nem várt könnyű meccs az Újpestre, hiszen a ZTE az előző hét meccsén csak egy gólt kapott. Ehhez képest a lilák ellentmondást nem tűrő támadójátékot produkáltak és már az első félidőben bepakoltak egy hármast, a vége pedig 4-0-s kiütés lett.

Fradi: Öt év sikerkorszak után távozhat az egyik legstabilabb alapember