MOL Fehérvár FC – Kaposvár

I. félidő:

A vártakkal ellentétben már az első percekben igyekezett kezdeményezően fellépni a Kaposvár, Ur fejese révén már a kezdősípszó után veszélyt jelentettek a Fehérvár kapujára. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg az 5. percben, amikor Petrjak megpattanó lövése után a betörő Futács elé került a labda, aki Pogacsics fölött a kapuba emelt (1-0). Az öröm azonban korai volt, hiszen a középkezdés után egy, az elsőre kísértetiesen hasonlító góllal egyenlített a Kaposvár: Vachtler távoli próbálkozása pattant Ádámhoz, aki nagy birkózások közepette a kapuba bólintott (1-1).

Fehérvár-Kaposvár 1-1 két perc alatt

Gyors gólváltással kezdődött Fehérvár-Kaposvár találkozó, a 7. percben már 1-1 állt azt eredményjelzőn, Futács Márkó és Ádám Martin jóvoltából alig két perc alatt két gól is született.A 16. percben újra betaláltak a fehérváriak, Hodzic volt eredményes, így 2-1-re vezetnek a hazaiak.A találkozót itt nézheted élőben: http://bit.ly/2OEWSfK

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

Az iram a továbbiakban sem ült le, a 15. percben Hadzic húzott el a szélen, és adott középre Hodzicshoz, aki könnyedén a kapuba passzolt (2-1).

A Fehérvár második gólja

Hadzic passzára Hodzic érkezett, így szerzett újra vezetést a Fehérvár a Kaposvár ellen.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

A gólpasszt kiosztó középpályás nem sokkal később Vachtler kemény belépője után került a földre, majd jó 10 perc próbálkozás után elhagyni kényszerült a pályát, Nikolov váltotta. A félidő hajrája is eseménydúsra sikeredett: a 40. percben a kaposvári védelem aludt el, és hagyta üresen Hodzicsot, aki megbüntette a hibát (3-1), a másik oldalon pedig a hosszabbítás 2. percében ragadt be Nego, így kaputól néhány méterre labdát kapó Ádám nem volt lesen, és a kapuba passzolhatott (3-2).

Hodzic másodszor is betalált

Armin Hodzic a 40. percben már másodszor talált a kaposváriak kapujába, ezúttal Kovács István beadását továbbította akrobatikus mozdulattal a hálóba. Pár perccel később, a Kaposvár első góljának szerzője, Ádám Martin is újra betalált.A félidőben 3-2-re vezet az előző idény ezüstérmese.A meccset itt tudod nézni élőben: http://bit.ly/2OEWSfK

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

II. félidő:

A második félidő első negyedórája nem kecsegtetett túl sok izgalommal egyik térfélen sem, ám a játékrész közepére ismét magasabb fokozatra kapcsolt a Fehérvár: előbb a Hodzic szólója után eleresztett ballábas lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Pogacsicsnak, majd Petrjak rossz fejese szállt Futácshoz, aki a hálóba bólintott a 62. percben, ezzel megszerezve Hodzic és Ádám után a mérkőzés harmadik dupláját (4-2).

Futács második gólja

Úgy tűnik, a Fehérvár-Kaposvár a duplázók meccse, Hodzic és Ádám után, Futács Márkó is második góljának örülhetett, a 62. percben már 4-2-re vezet Marko Nikolics egyöüttese.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

Az iram a meccs végére ismét felgyorsult, és a szurkolók több nagy helyzetnek is szemtanúi lehettek, ám Futács és Petrjak ziccerénél Pogacsics ura volt a helyzetnek, Ádám betörésénél pedig a kelleténél centikkel hosszabbnak bizonyult az indítás. A hajrában a Fehérvár hátsó stabilitása megőrzésére törekedett, ez sikerült is, így 4-2-re végződött a kupagyőztes és az újonc találkozója.

MOL Fehérvár FC – Kaposvár 4-2 (Futács 5., 62. Hodzic 15., 40. ill. Ádám 7., 47.)

Fehérvár: Kovácsik – Nego, Juhász, Rus, Hangya – Kovács I., Hadzic (Nikolov, 37.), Pátkai, Petrjak (Fiola, 79.) – Futács, Hodzic (Huszti, 84.)

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy R.), Ur, Hadaró, Nagy J. – Hegedűs D., Szakály, Jakimiv (Vojnovic, 62.) – Nagy K., Ádám, Csiki (Bíró, 63.)

Diósgyőr – Bp. Honvéd

I. félidő:

Kiegyenlített csata folyt a pályán az első félidőben. A mintegy 150 perces craiovai EL-csata után a Honvéd nem kockáztatott sokat, a DVTK többet kezdeményezett, de szinte csak Hasani révén veszélyeztetett. A 13. perc hozta az első komolyabb lehetőséget: Berla mentett nagyot Hasani beadása után, Sesztakov érkezett egy az egyben a kapura és a kapusra.

Nem sokkal később Batik látványos lövését Sesztakov blokkolta, majd újabb szűk negyedóra elteltével megint Hasani kavargatott, de a passza nem jutott el Prosserig. A 35. percben újabb fontos játékos esett ki a Honvédból: Gazdag nem tudta folytatni a játékot bokasérülése miatt.

A 37. percben aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a vendégcsapat: Bognár játékvezető szerint Batik fellökéséért jár a 11-es a Honvédnak, a Romániában egyedüliként eredményes 11-es lövőnek bizonyuló N’Gog lába pedig ezúttal sem remegett meg (0-1).

A Honvéd vezető gólja Diósgyőrben

Gyakorlatilag komoly helyzet nélkül szerzett vezetést a Budapest Honvéd FC a Diósgyőr otthonában. A Batik Bencével szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt N'Gog értékesítette higgadtan.Élőben a meccs: http://bit.ly/2LX6D6R.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

Már-már úgy tűnt, kispesti előnnyel ér véget a játékrész, amikor a Diósgyőr is 11-eshez jutott (ezúttal Prosser volt a szenvedő fél), Tajti pedig ugyancsak magabiztos volt (1-1).

Tajti Mátyás tizenegyesgólja a Honvéd ellen

A Honvéd után a Diósgyőri VTK (DVTK) is rúghatott egy büntetőt a nyitóforduló vasárnapi meccsén, és Tajti Mátyás sem hibázott, így 1–1-gyel vonulhattak szünetre a felek.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

II. félidő:

A második játékrész elején kis híján megszületett a második Honvéd-gól, de az 54. percben, Kesztyűs bombájánál nagyot védett Danilovic.

A 63. percben Karan rántotta le Kambert a mezénél fogva, a 16-oson belül, de Bognár most nem fújt – mint ahogy pár perc elteltével a hazaiak is hiába reklamáltak, amikor Niba kezét érintette a labda az ötösnél. A 67. percben Kukoc levágódó lövése épp Kulach elé került, aki jobbról lőtt is, de Danilovic remekül zárta a szöget. Kulach még középre fejelte a labdát, ami egy menteni igyekvő védőről alig pattant a léc fölé. Három perccel később Ikenne King kínálta meg jobbról, messzebbről Danilovicot, de szépen védett a hazai kapus a kapu bal oldalánál.

Fölényben játszott ekkor a Honvéd, erre jött a második DVTK-gól. A 75. percben az első hazai találatban is szerepet játszó Márkvárt remek beadását Sesztakov fejelte a kapuba (2-1), és mint kiderült, az ukrán légiós el is döntötte ezzel a mérkőzést.

Shestakov fejesgólja a Honvéd ellen

Ha valaki kíváncsi, hogyan kell leshatárról kiugorva a kapuba bólintani egy mélységi beadást, nézze meg Szerhij Sesztakov gólját, amellyel fordított a Diósgyőri VTK (DVTK) a Honvéd elleni bajnokin.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 4., vasárnap

A hajrában még akadt Danilovicnak dolga, de az eredmény már nem változott, a DVTK három, a Honvéd nulla ponttal rajtolt.

DVTK – Bp. Honvéd 2-1 (Tajti 49. – 11-esből, Sesztakov 75., ill. N’Gog 37. – 11-esből)

DVTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan – Márkvárt, Adukor – Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 58.), Tajti (Szabó B., 80.) – Prosser

Honvéd: Berla – Batik, Kamber, Niba – Ikenne-King, Gazdag (Kukoc, 35.), Kesztyűs, Banó-Szabó, Uzoma (Cipf, 77.) – N’Gog, Kulach (Moutari, 71.)

DVTK: “Csak a Fradi tud ennyi nézőt megmozgatni”; Honvéd: “Ha az UEFA a kárunkra dönt, akkor…” – edzői értékelések