FTC-Paks 2-2 (Blazic 46., Varga 90+4. – 11-esből, ill. Gévay 33., Papp 57.)

A kezdeti nehézségek után mindkét csapat előtt akadt egy-egy helyzet. A meccs egyik legnagyobb lehetősége a hazaiakhoz fűződött, miután Gorriarán a tizenhatoson belül lőtt méterekkel fölé. A 11. percben kényszerűségből cserélt Thomas Doll, miután Leandro lent maradt a földön. A magyar válogatott védőt Marcos Pedroso váltotta. Három perccel később a paksiak helyzetbe kerültek, de Dibusz résen volt. Az első félidő hajrájában egy jobboldali szöglet után Gévay Zsolt fejjel volt eredményes, ezzel vezetéshez juttatta csapatát (0-1).

Az első játékrész végéhez közeledve egyre több szabálytalanság volt a pályán mindkét oldalon, és többször kellett szóban figyelmeztetni a játékosokat Andó-Szabó Sándor játékvezetőnek. Végül 1-0-s vendégvezetéssel vonultak pihenni a felek.

A második félidő elején a Fradi cserélt, a csereként beálló Pedroso jött le, helyette Lovrencsics Balázs állt be. Nem sokkal a csere után egyenlíteni tudtak a hazaiak, Varga szöglete után Böde csúsztatott, amit Blazic továbbított a kapuba (1-1). Az 57. percben újra megszerezte a vezetést a Paks, miután Papp Kristóf vette át a labdát hét méterre Dibusz kapujától, majd a hálóba lőtt (1-2). A 61. és a 64. percben kétszer is a kapufát találták el a hazai zöld-fehérek. A 76. percben Paintsil húzott volna el, azonban Vági szabálytalankodott vele – piros lap. Az emberelőnyben játszó FTC próbálkozott az egyenlítéssel, de sokáig állták a sarat a vendégek, ám a hajrában Bödével szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Varga értékesítette, így megmenekült a Fradi a vereségtől.

Diósgyőr-Puskás Akadémia 0-1 (Szakály P. 24.)

„Mutassátok meg, hogy nem kislányok, hanem férfiak vagytok” – ez az üzenet fogadta a diósgyőri játékosokat a Puskás elleni mérkőzés előtt. Ezt azonban a diósgyőri drukkerek felé támadó felcsútiak olvashatták el előbb, ugyanis a vendégcsapat kezdte sokkal aktívabban a mérkőzést. Előbb Knezevic lőtt gyönyörű csel után ziccerben, de Antal védett, majd a végig tarthatatlan, igaz, sok rossz megoldást is választó Henty bombázott nagy helyzetben fölé. A 24. percben azonban csak előnybe került Pintér Attila csapata: Knezevic remekül középre tekert szabadrúgásába Szakály P. csúsztatott bele, a labda a hosszúban kötött ki (0-1).

Bár a Diósgyőr kissé erőre kapott, a legveszélyesebb szituációja az volt, amikor Ioannidis elesett a 16-oson belül, de nem járt a 11-es.

Bódog Tamás láthatóan mindenképp bele akart nyúlni valahogy a meccsbe: a szünetben Hasani helyett Velát küldte be, hét perc után a szintén védekező középpályás Tóth Barnabást hozta le, Bacsát rakta a helyére. Majd Liptákot kellett lehoznia sérülés miatt, őt Kocsis váltotta. A Diósgyőr ment is előre, de nagyobb helyzetet nem nagyon alakított ki, a Puskás pedig kedvére kontrázhatott, Knezevic egy alkalommal kissé önző volt, és nem passzolt Hentynek, inkább ő lőtt nagy helyzetben, de a végig remekül helytálló Antal védett. Nem sokkal később Knezevic tökéletesen ívelt szabadrúgásból Henty felé, aki azonban ziccerben fölé fejelt. A Puskás folyamatosan közel volt a második gólhoz, a 76. percben például Perosevic lövése után csak a jobboldali kapufa mentette meg a “hazaiakat”. A hajrában Antal fogott még egy Perosevic-ziccert, Bacsa pedig a rövidről mellé fejelt, maradt az 1-0-s, megérdemelt Puskás-siker.

A diósgyőri szurkolók egyértelműen üzentek csapatuknak – fotó

Honvéd-Újpest 0-0

A Honvéd sokkal veszélyesebben játszott az Újpestnél a fővárosi rangadó első félidejében. Az első nagyobb lehetőség Kamber fejese volt, amely után Nagy Dániel a gólvonalról (?) mentett, nehéz ugyanis eldönteni, bent-e volt a labda vagy sem.

NB I: A játékvezető sorsdöntő helyzetben nem ítélt gólt a Honvéd-Újpesten – videó

Később Lanzafame állt közel a gólhoz, ám 18 méteres, ballábas lövése a kapufáról kifelé jött, így 0-0-al zárult az első játékrész, amelynek végén Nagy Gergőt le kellett cserélni sérülés miatt.

Fordulás után jött az újabb hazai helyzet, de King beadása után Eppel bólintott a bal kapufa mellé. Tíz perccel később Lanzafame tekert kapura a szélről, szabadrúgásból, ám Pajovic nagyot mentett a jobb felső sarok elől. Danilónak is akadtak lehetőségei, de azok is kimaradtak. A Honvéd ezen a napon mindent kihagyott, míg az Újpest veszélytelen volt a kapura, így gól nélkül ért véget a mérkőzés.

Vasas-Mezőkövesd 0-0

Az első helyzetre a 18. percig kellett várni: három kövesdi kijátszott két hazai védőt, Mlinarnak már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, de rosszul találta el a labdát és James mentett. Nem sokkal később Burmeister 10 méteres fejese ment kevéssel mellé, így nem született gól 45 perc után.

A második félidőben első részében sem kockáztattak feleslegesen a csapatok, a 62. percben Vida pattogós lövése kerülte el a kaput. A legnagyobb lehetőség a 66. percben maradt ki: Farkas Dániel lépett ki a védők között, Nagy Gergely azonban kiválóan jött ki és bravúrral hárított, ahogy a 68. percben Drazic lövésénél is. A 73. percben Barczi beadása után Ádám próbálkozását védte Dombó. A hajrában nem akadt már nagyobb helyzet, így 0-0-al zárult a meccs, ez az eredmény egyik csapatnak sem jó igazán.

Haladás – Balmazújváros 0-0

4716 néző előtt, igazi futballidőben fogadta a Szombathelyi Haladás a Balmazújváros együttesét az NB I-ben. A találkozón mindkét csapatnak szüksége lett volna a három pont megszerzésére, hiszen bár a forduló előtt mindketten bennmaradást érő helyen álltak, sem a szombathelyiek, sem a balmazújvárosiak nem lélegezhettek még fel.Aktívan kezdtek a hazaiak, rögtön egy szöglet utáni fejest kellett menteniük a vendégeknek, míg a másik oldalon válaszként Rudolf lőtt, a próbálkozást a deréksérüléssel bajlódó Király Gábort helyettesítő Gyurján Márton védte. Schimmer beadása után Williams fejelt kicsivel a jobb alsó mellé, válaszul a kényszerűségből korán beállt Harsányi lőtt helyzetben az oldalhálóba. Fél óra után alakult ki a játékrész legnagyobb helyzete: Rácz érkezett középen egy jobbról belőtt labdára, de lövése nem találta el a kaput.

A fordulás után Medgyes lehetősége volt az első említésre méltó mozzanat, majd percekig állt a játék egy nagyon szerencsétlen ütközés után: Gyurján kapus és Harsányi találkozott a Haladás kapuja előtt. A hazai kapus rövid időre az eszméletét is elvesztette, így le kellett cserélni, és nem tudta folytatni a vendégek támadója sem. A Balmaz nem állt be védekezni, mindkét gárda a győzelemre tört, de sok hiba tördelte a játékot. Az egyre fáradó csapatok csatájában nem született gól, 0-0-val végződött a meccs.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I