Mint arról folyamatosan frissülő hazai átigazolási rovatunkban beszámoltunk, ukrán kapussal erősített az MTK csütörtökön: Artem Kicsak az Olimpik Donyeckből érkezett a Hungária körútra. A Dinamo Kijevben nevelkedett 29 éves hálóőr korábban az ukrán korosztályos válogatottakban is szerepelt.

A csakfoci.hu értesülései szerint ezzel azonban nem ért véget az erősítés kapusposzton, a kék-fehérek újabb hálóőr érkezését jelenthetik be hamarosan. Információink szerint az egyik kiszemelt Horváth László, az NB I-től búcsúzott Balmazújváros 30 éves játékosa. Az előző idényben 23 bajnoki mérkőzésen szerepet kapott kapus alapembere volt klubjának és közel sem lenne ismeretlen Feczkó Tamás MTK-edző számára, hiszen 2015 és 2017 között együtt dolgoztak a hajdúsági városban.

A rutinos hálóőr egy emlékezetes sérülést is szenvedett az előző idényben, a Ferencváros elleni őszi mérkőzésen.

Szétszakadt az orra a Fradi-meccsen az NB I-es kapusnak: “A srác nem érezte, mit csinálhatott”

Horváth a Balmazújváros harmadik komoly távozója lehetne a nyáron, Sigér Dávid csapatkapitány a Ferencváros, a gólpasszkirály, Vajda Sándor pedig a Mezőkövesd mezét öltötte már magára az idény vége óta, de mint írtuk, további meghatározó játékosokat szemeltek ki élvonalbeli klubok a Balmazból.

“Nem tárgyaltunk senkivel”

A kapus ügynöke megkeresésünkre leszögezte, más klubok valóban érdeklődnek, de az MTK-val nem tárgyaltak, Horváthnak egyébként is élő szerződése van.
– Voltak és vannak érdeklődések Horváth László iránt – mondta Illés Zoltán. – Hangsúlyoznám viszont, hogy konkrét tárgyalásokat senkivel nem folytattunk, hiszen a kapusnak élő szerződése van a Balmazújvárossal. Az MTK érdeklődéséről nem tudok, más fővárosi klubok, valamint osztrák alsóbb osztályú egyesületek viszont már érdeklődtek.