“ÉN SEM SZERETTEM VOLNA MARADNI”

Mint ismeretes, Lencse László lett az egyike az MTK nagy visszatérőinek, a Puskás Akadémiától távozó, az előző másodosztályú idényben 11 gólig jutott támadó is aláírt az NB II-ben induló patinás klubhoz.

A felcsúti távozásának körülményeiről is beszélt a 27 éves csatár a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában.

Azt gondolom, kivettem a részemet a feljutásból. Tavaly nyáron volt több lehetőségem külföldről, de itt maradtam, úgy döntöttem, hogy segítek a csapatnak az NB I-be visszajutni, úgy gondolom, meg is tettem ezt. De valaki úgy gondolta, nem tettem eleget, ezért kellett, hogy elváljanak az útjaink – majd megerősítette a csatár, hogy Pintér Attila vezetőedzőről beszél.

Igen. Pontosan nem tudom az okokat, hogy miért kellett eljönnöm. Amikor visszamentem nyár elején, már akkor hallottam, hogy több csapat szeretne leigazolni és hogy az edzőnk megadta az engedélyt a tárgyalásokhoz, én nem tudtam semmit. Akkor tudatta velem az edző, hogy nem számolnak velem, és hogy elmehetek.

De én sem szerettem volna maradni. Őszinteségről nem igazán tudunk beszélni ebben a szituációban, konkrét választ nem kaptam a miértre, annyit, hogy a vezetőséggel úgy döntöttek, hogy mással képzelik el a jövőt, így én és Tischler Patrik is mehetünk. Elfogadtam a döntést, de csak ismételni tudom magamat, én is kezdeményeztem volna a váltást.

Azt tudom, hogy az edző a játékosnak a főnöke, de egy kapcsolat csak akkor működik, ha megvan a kölcsönös tisztelet és őszinteség, ez nem mindig volt meg a másik fél részéről,

ezért is gondoltam úgy, hogy több időt nem igazán bírnék ki már ott, hogy muszáj váltanom – fűzte hozzá.

ROSSZABBUL FIZET AZ NB II, MINT A PUSKÁS?

Lencse régi-új csapatáról, az MTK-ról elmondta, neki “a szíve csücske” a kék-fehér klub, ott tanult meg mindent a futballról, ott lett NB I-es futballista, így nem volt nehéz a döntés, és szeretné a csapatot a feljutáshoz segíteni, jövőre már az élvonalban futballozna. Arra a kérdésre kitérő választ adott a támadó, hogy anyagilag rosszabbul járt-e a váltással. Szerinte az MTK kerete alkalmas arra, hogy egyből visszajusson az NB I-be.

Ami a válogatottságot illeti, szerinte most nem reális erről beszélni, majd az esetleges feljutás után lehet újra téma a címeres mez az esetében.