Péntek délután a Ferencváros és az MTK Budapest hivatalos oldala is bejelentette, hogy a fővárosi kék-fehéreknél folytatja pályafutását a téli átigazolási időszak legkapósabb hazai játékosának számító Varga Roland.

Az MTK Budapest és a Ferencváros egy komplex megállapodást kötött egymással:

a Ferencváros szerződtette az MTK két akadémiai neveltjét, Gera Dánielt, valamint Katona Mátét. Az ügylet keretében, az átigazolási díjon felül Varga Roland játékjoga is végleg az MTK Budapesté lett

– írja az mtkbudapest.hu.

– Ez a megállapodás két régi rivális klub között köttetett meg: mind az MTK-nak, mind a Ferencvárosnak voltak és lesznek is jobb és rosszabb időszakai, de örökre a magyar futball meghatározó klubjai maradnak. A kölcsönös tisztelet mindig megvolt a két egyesület között, így születhetett meg most is egy olyan megállapodás, amelyben mindenki elégedett, és amely azért is különleges, mert ebben három volt Sándor Károly Akadémista érintett. Különböző utakat járnak, de a mi szemünkben mindig egy kicsit MTK-sok maradnak – mondta Polyák Balázs az átigazolás hátteréről, de az MTK sportigazgatója Varga Rolandról is beszélt. – Roland az egyetlen játékos akit szerettünk volna leigazolni még a keretünkbe, nem gondolkodtunk másban. Kitartóak voltunk, mert ismerjük őt és bízunk benne. Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb magyar játékosa, akiről úgy gondolom, tökéletesen fog illeszkedni a csapatunkba.

Varga Roland is elárulta, mi döntött végül az MTK Budapest mellett.

– Talán nem titok, hogy sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem. Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát – mondta a válogatott támadó, aki ezzel a klubváltással tulajdonképpen visszatér nevelőegyesületéhez, hiszen 2008-ig több éven át a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, majd ezt követően külföldre igazolt.