Mint ismert, a kéthetes válogatott szünetet követően az MTK Budapest hazai pályán fölényesen, 3-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen. A felcsúti győzelem alkalmával Gera Dániel is betalált, aki a csapata idei szezonjáról nyilatkozott.

Most elég jó a hangulat a csapatban. Az elmúlt időszakban három meccsen kikaptunk, ezt lehetett érezni a hangulaton is, de ez mostanra megváltozott. Biztos vagyok benne, hogy a mostani siker mindenkinek lökést ad. Egy 3-0-s siker mindig jó, biztos vagyok benne, hogy jól nézett ki a meccsképe is. Az elmúlt két hétben egy új taktikát is átvettünk, a védekezésre is jobban odafigyeltünk, illetve a helyzetkihasználásra is ráfeküdtünk. Sokat videóztunk, a hibákat átnéztük, majd átvettük ezeket, és szép lassan elkezdtük begyakorolni lépésről lépesre, hátulról kezdve – kezdte Gera Dániel a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban, majd az új taktikáról a következőképpen vélekedett.

Még az elején vagyunk, de a meglepetés ereje is hozzájárult a mostani sikerhez, mert a Puskás Akadémia nem erre készült. Jobb azért, ha egy csapatnak van több variációs lehetősége. Öt védővel játszottunk hátul, és feljebb toltuk a védekezésünket mint eddig, és amikor kellett, visszaálltunk. Még több variációs lehetőségünk van, és az ellenfél sem tudja biztosra, hogy milyen felállásban játszunk. Szerintem ez zavart fog okozni mindenkinél.

Az MTK középpályása csapatkapitányként vezette ki az övéit a felcsútiak ellen, ami elmondása szerint nagy felelősséggel jár.

Ha Kanta Józsi a pályán van, akkor egyértelmű, hogy ő a csapatkapitány. De egyébként a vezetőedző mondta el mérkőzés előtt, hogy ki lesz. Tehernek nem mondanám, inkább felelősségnek. Olyan játékosnak tartom magamat, aki vezér tud lenni és a srácoknak tud támogatást nyújtani. Szerintem ez látszott eddig is. Van egy olyan statisztika, amelyik mérkőzésen gólt rúgok, akkor mindig pontot szerzünk. Mindig jó érzés ezeket a statisztikákat olvasni, ezek önbizalmat adnak a játékosoknak. Mindenkinek megvan a joga, hogy véleményt formáljon. Ha az ember a pozitívat el tudja fogadni, akkor a negatívakat is ugyanúgy el kell fogadnia – fogalmazott Gera, aki úgy érzi, a következő bajnokin, a Kisvárdát is képesek lehetnek meglepni.

Műsorvezetői kérdésre válaszolva elmondta, céljai között szerepel, hogy egy napon magára ölthesse a címeres mezt.

– Szerintem van realitása a válogatottságnak, hiszen ezért dolgozok minden meccsen, edzésen, hogy ez minél hamarabb valóra váljon. Nekem ez mindig a szemem előtt lebeg. Majdnem minden edzésen mindig erről álmodok és hiszek benne. Még több gól, gólpassz és jó játék kell hozzá. Előbb-utóbb összefog jönni. Most a legnagyobb boldogságom az, hogy egészséges vagyok és csak a focira tudok koncentrálni. Sokat dolgoztam ezért, és most, hogy itt vagyok, ez nagyszerű érzés – fogalmazott Gera, majd zárásként hozzátette, hogy a Kisvárda ellen góllal, gólpasszal vagy sok labdaszerzéssel segítené csapatát, és reméli, megnyerik a mérkőzést.