Honlapunkon a délelőtt folyamán már beszámoltunk arról, hogy rendkívül tartalékos MTK Budapest játszhat szombat este a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin, a mérkőzés előtti órákban pedig biztossá is vált, hogy a két csapat első fordulóban lejátszott egymás elleni mérkőzéséhez képest alaposan megváltozott Michael Boris csapata.

Az MTK klubhonlapja kiemeli, hogy 9 játékos hiányzik a legutóbbi Örökrangadós kezdőcsapatból, a kék-fehérek teljes akkori védelme (Balázs, Baki, Nagy, Herrera) és a teljes akkori támadósora (Gera, Myke, Schön) nem játszik majd, de két akkor csereként bevetett labdarúgó sincs a szombat esti keretben.

A mai mérkőzésen az alábbi játékosokra nem számíthat az MTK szakmai stábja (sérülés, betegség, eltiltás miatt): Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Sebastian Herrera, Schön Szabolcs, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Varasdi Dániel.

A klubhonlap megemlíti, hogy Gera Dániel, Barna Szabolcs és Pintér Ádám is néhány edzés után vállalta a kerettagságot, és valamennyien leültek a kispadra. Kiemelik, hogy először lesz a kezdőcsapat tagja a 17 éves Biben Barnabás, míg a 18 esztendős Kata Mihály számára idegen poszton, balhátvédként játszik majd. A keretnek tagja a 16 esztendős Vancsa Zalán, a 18 éves Osei Clinton és Andrija Drljo is, mellettük Somodi Bence és Kanta József bevethető még.

Az MTK a kialakult helyzet ellenére nem kért halasztást a Ferencváros elleni meccs kapcsán.