FRISSÍTÉS

Röviddel a mérkőzés előtt eldőlt, hogy az MTK-nál 9 játékos is hiányzik a legutóbbi Örökrangadós kezdőcsapatból, a kék-fehérek teljes akkori védelme (Balázs, Baki, Nagy, Herrera) és a teljes akkori támadósora (Gera, Myke, Schön) nem játszik majd, de két akkor csereként bevetett labdarúgó sincs a szombat esti keretben.

Először lesz a kezdőcsapat tagja a 17 éves Biben Barnabás, míg a 18 esztendős Kata Mihály számára idegen poszton, balhátvédként játszik majd

Részletek itt!


KORÁBBAN ÍRTUK

A Nemzeti Sport információi szerint Bíró Bence mellett Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin és Schön Szabolcs koronavírusos is lett, így ők nem léphetnek pályára az Örökrangadón. A cikk megemlíti, hogy az érintett négy játékos ott volt a magyar U21-es válogatott legutóbbi összetartásán, amely az egyik fizioterapeuta pozitív koronavírustesztje miatt idő előtt véget ért.

Megkeresésünkre Polyák Balázs sportigazgató elmondta, hogy az érintett játékosok valóban nem léphetnek pályára, de a klubvezető hangsúlyozta, hogy a szintén U21-es válogatott Bíró Bence már korábban megfertőződött a betegséggel.

Az előjelek alapján egyébként rendkívül tartalékosan lép majd pályára az MTK a Ferencváros ellen. Az érintett öt U21-es válogatott hiánya mellett az tudható, hogy biztosan hiányzik majd az alapemberek közül a Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos trió (mindannyian játszottak még az első fordulóban az FTC ellen, de azóta műtéten estek át, és hónapokra kidőltek), míg Sebastián Herrera sárga lapjai miatt eltiltás miatt nem lesz bevethető. A stabil csapattagok közül legutóbb Mezőkövesden Balázs Benjámin is hiányzott már sérülés miatt, így az ő játéka is erősen kérdéses lehet.

Az MTK Budapest honlapjáról egyébként kiderül, hogy a meccskeretben egy 16 éves és egy hónapos fiatal játékos is szerepel majd Vancsa Zalán személyében, aki a hétközi U17-es bajnokin négy gólt szerzett. A kék-fehérek egy héttel ezelőtti meccskeretében ott volt például a 17 éves Biben Barnabás, a 18 éves Kata Mihály, a szintén 18 esztendős Osei Clinton és Drljo Andrija is, közülük Biben és Kata pályára is lépett a Mezőkövesd elleni győztes találkozón.