Vinícius Paulo szerződése lejártával, kilenc év után távozott a MOL Fehérvár FC-től. A 30 éves, brazil származású magyar válogatott védő az olasz Calciomercato-nak nyilatkozott, több témát is érintve.

A Viditől való távozásáról

Be kell, hogy valljam, picit mérges vagyok, mert erős ragaszkodás alakult ki bennem a klub felé. Majdnem tíz évet töltöttem el Fehérváron, szerettem volna a klub mezében folytatni és maradni, de ez most nem volt lehetséges.

De emelt fővel távozhatok, mert a csapattársaimmal együtt több fontos trófeához segítettük hozzá a csapatot. És én magam is olyan dolgokat tanultam meg a klubnál játékosként és emberként is, amelyek életem végéig kísérnek majd. 

A magyar válogatottságról

Nagy büszkeség számomra, hogy viselhettem a címeres mezt, hogy magyar állampolgárságot kaphattam. Az első napomtól fogva nagy tisztelettel bántak itt velem, kiváltságosnak éreztem magam, hogy ilyen bizalmat kaptam. Minden egyes meghívó alkalmat adott, hogy bizonyíthassak. Tisztelettel bántak velem a nemzeti csapatnál, akárcsak a klubomnál.

A Serie A-ról, ahonnan több csapat is figyelte

Még nem döntöttem arról, hol folytatom. Az ügyeim intézést a képviselőimre hagyom, dolgozunk a megoldáson. A Serie A kétségkívül az egyik legfontosabb bajnokság a világon, nagy megtiszteltetés lenne ott futballozni. Nagy kedvencem például Chiellini, a Juventus védője, aki igazi profi és egy vezér a pályán. 

A nagy céljairól

Van egy pár, de kettő talán a legfontosabb. A Bajnokok Ligájában szerepelni és ott lenni Magyarországgal az Európa-bajnokságon.

Magyar edzője lehet a Vidinek, ha Carrillo távozik – másik NB I-es klubtól érkezhetne a jelölt