Április 1-től hivatalosan is Szabics Imre veszi át a MOL Fehérvár FC irányítását, ám addig is a magyar szakember a jelenlegi munkahelyén, az osztrák válogatott másodedzőjeként fog tevékenykedni.

A korábbi válogatott támadó a Vidi klubhonlapjának adott nyilatkozatában megköszönte a fehérvári vezetőségnek, hogy minden követ megmozgattak azért, hogy az osztrák szövetség elengedje és ő legyen a Vidi következő vezetőedzője.

– Tudom, hogy ez nem volt egyszerű feladat, mert azt szerették volna, hogy maradjak, de végül úgy gondolom, hogy sikerült egy olyan megoldást találni, amely minden fél számára optimális lehet – kezdte a Vidi hivatalos oldalán Szabics. – Köszönöm szépen a családom támogatását is, hiszen nem könnyű feladat négy gyönyörű hölgyet, a feleségemet és a kislányaimat Grazban hagyni, de

az a tervem, hogy nagyon hosszú távon, akár a következő tíz évben is én legyek a Fehérvár vezetőedzője,

ők pedig majd követnek engem, hiszen nem szeretnék sokáig ilyen távolságban élni tőlük. A tárgyalások során nagyon tisztességes megbeszéléseket folytattunk a klub vezetőivel, és meg tudtak győzni arról, hogy a Vidivel komoly célokért küzdhetünk közösen a jövőben. Természetesen máshonnan is igyekeztem információkat gyűjteni a körülményekről, és mindenhonnan hihetetlenül jó visszajelzéseket kaptam, ez is megerősített abban, hogy a Vidi egy komoly klub. Vezetőedzőként minden cselekedetem a csapat érdekeit szolgálja majd! Nagyon sokat köszönhetek szakmailag annak, hogy tagja voltam Dárdai Pál, Bernd Storck és Franco Foda stábjának, de Szabics Imre Szabics Imre elképzeléseit szeretné valóra váltani a csapatával. Egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést nem volt könnyű feladni, de tudatosan építettem eddig is a karrieremet, és úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy vezetőedzőként dolgozzak. 

A stábjával kapcsolatban Szabics kiemelte, azért esett a választása Juhász Rolandra és Torghelle Sándorra, mert nagyon régóta ismeri őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel leülne, és biztos benne, hogy nagyon hamar összecsiszolódnak majd április 1-je után.

–Nagy megtiszteltetés és kihívás csatlakozni az első csapat stábjához, várom már, hogy újra belépjek a jól megszokott öltözőbe. Már nyolc éve tartozom a Vidi-családhoz, annyit ígérhetek, hogy edzőként is ugyanazzal az elszántsággal és hozzáállással segítem majd a klubot, mint játékosként tettem. Bízom benne, hogy a kispadon még nagyobb sikereket érhetünk el közösen, mint amelyeknek az elmúlt időszakban részese lehettemnyilatkozta a klubhonlapon Juhász Roland.

– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy újra lehetőséget kaptam Fehérváron. Sikeres időszakot töltöttem el itt a múltban, egy nagyon egységes csapatban. Ugyanezt az egységes csapatot szeretnénk megvalósítani az előttünk álló időszakban is A stílusom edzőként sem változott, ugyanazt képviselem, amit a pályán láthattak tőlem a szurkolók. Igyekszem mindig – még valamennyire játékos fejjel is –  azon gondolkodni, hogy mivel tudnám a legjobban segíteni a csapatot, és egyénileg a labdarúgókat is. Persze a hozzáállásom, habitusom nem változik az oldalvonal mellett semmondta Torghelle Sándor.

Reagált az osztrák szövetség Szabics hirtelen távozására