Mint ismert, péntek délelőtt vált hivatalossá, hogy a jelenleg még az osztrák válogatott másodedzőjeként tevékenykedő Szabics Imre veszi át április elsejétől a MOL Fehérvár FC irányítását. A korábbi magyar válogatott támadó 2016 nyara óta dolgozik együtt Franco Fodával, akinek előbb a Sturm Graznál volt az asszisztense, 2017 októberétől pedig a nemzeti csapatnál tartozik a stábjába.

Szabics hirtelen távozásával kapcsolatban megszólalt az Osztrák Labdarúgó Szövetség sportigazgatója, Peter Schöttel is, aki kiemelte, hogy a Skócia, a Feröer-szigetek és a Dánia elleni márciusi vb-selejtezőkön még segíteni fogja azt osztrák válogatottat.

– Szabics Imre azzal a kívánsággal fordult hozzánk, hogy élne azzal a lehetőséggel, hogy hazájában vezetőedzőként dolgozzon a klubfociban, és kérte jelenlegi szerződésének felbontását. Ezt mi lehetővé tesszük számára a vb-selejtező kezdete után, március végén. Most a teljes összpontosítás a válogatott közelgő feladataira irányul – idézi a sportigazgatót a szövetség honlapja.

Szabics: “Az a tervem, hogy a következő 10 évben is én legyek a Vidi vezetőedzője” – Dárdai és Storck is szóba került