– Úgy gondolom, minőségi munkát végeztünk a felkészülési időszakban – kezdte a molfehervarfc.hu-nak adott nyilatkozatát Nikolics. – Itthon is remek körülmények között készültünk, illetve a bükfürdői edzőtábor is kifogástalan volt. Hazai és nemzetközi együttesekkel egyaránt megmérkőztünk, és bár voltak találkozók, melyek nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük, úgy gondolom, a hibáinkból is tudtunk tanulni, és felkészülten várjuk a bajnoki rajtot. Az edzőtábor egyik fontos feladata az volt, hogy jó erőnléti állapotba kerüljünk. Nyilván voltak mérkőzések, melyeken úgy léptünk pályára, hogy előtte komolyabb fizikai terhelést kaptunk, éppen emiatt nem voltak mindig frissek a lábak. De mindig azt mondom, hogy nem a felkészülési meccseken kell kiváló teljesítményt nyújtani, hanem a tétmeccseken. Ne felejtsük el, hogy hosszú szezon előtt állunk,

úgy tervezünk, hogy a bajnokság és a Magyar Kupa mellett sok nemzetközi összecsapás is vár ránk, szóval fontos, hogy a keret minden tagja kiváló erőnléti állapotban legyen.

A magyar támadó kiemelte, hogy a Márton Gábor vezetőedző a támadójátékban több szabadságot szeretne adni nekik, nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél többet birtokolják a labdát és ezáltal sok helyzetük legyen, melyeket aztán gólra, gólokra kell váltaniuk.

– Ezen még a következő napokban véleményem szerint finomítanunk kell, sokszor az utolsó passzok még hiányoznak, de érzem, hogy a csapat napról napra fejlődik.

Az pedig roppant biztató, hogy bár még csak alig három hete dolgozunk együtt Márton Gáborral, ennek ellenére máris sikerült megtalálni a közös nevezőt vele,

tudjuk, hogy mit vár el tőlünk támadásban és védekezésben. A fő hangsúly azon lesz, hogy minden mérkőzésen mi domináljunk, a mi akaratunk érvényesüljön a pályán – folytatta a 32 éves csatár, aki először volt úgy edzőtáborban, hogy ő volt a csapatkapitány, ám elmondása szerint elődje, a már visszavonult Juhász Roland a korábbi években egy remek házirendet rakott össze a csapaton belül és az öltözőben, úgyhogy nem is nagyon kellett azon változtatnia. –Két dolog fontos szerintem egy futballcsapat öltözőjében: a fegyelem és a jó hangulat. Úgy gondolom, a Vidi öltözőjében mindkettő megtalálható.

És hogy mi jut Nikolics eszébe arról, ha azt mondják neki, hogy 19 gól?

– Nem is kell ennél többet mondanod, nézz a kezemre – mutatott Niko a libabőrös karjára. Ezt az érzést váltja ki belőlem, akárhányszor arra gondolok, hogy 19 gól választ el attól, hogy utolérjem Szabó Józsefet, a Vidi történetének legeredményesebb játékosát. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék erre. Ugyanakkor nem szabad, hogy ez motiváljon, hiszen a legfontosabb az, hogy a csapat sikeres legyen. A sikerhez viszont én gólokkal, gólpasszokkal tudok hozzájárulni, szóval, ha sikeres lesz a csapat, akkor jönni fognak a gólok is, és akkor beteljesülhet az egyik legnagyobb álmom.

Azért jöttem haza, hogy az i-re feltegyem a pontot. Három nagy álmom van: Magyar Kupát szeretnék nyerni a Vidivel, mert nekem az még hiányzik a gyűjteményemből.

Emellett szeretném azt a csodát átélni, amit a Legia Varsóval egyszer már átélhettem, nevezetesen, hogy pályára léphessek a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ehhez ugye nyilván bajnokságot is kell nyerni. A harmadik pedig, hogy megszerezzem azt a 19 gólt. Két évem van minderre, nem tudom elképzelni azt, hogy ne sikerülne – zárta az interjút a 27-szeres válogatott játékos.