Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének csatája felejthető első félidőt hozott. Volt küzdelem és megtörhetetlen akarat, ami leginkább a hazaiak részéről látszódott, de helyzetből és látványos futballból már abszolút kevés volt.

18 percet kellett várni az első helyzetre, akkor a kezdőcsapatba visszatérő Baluta emelt Corbu elé, a fiatal román középpályás egy szép labdalevétel után 14 méterről a kapu fölé lőtt. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement, azaz a 28. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár. Funsho lódult meg a jobb oldalon, Negóhoz passzolt és a középen érkező Nikolics elé talált, aki öt méterről az üres kapu közepébe lőtt. Tíz perccel később már Funsho beadása után a magyar válogatott támadó mellé fejelt.

A szünetben két helyen változtatott a felcsútiak mestere. Baluta és Ganbayar jött le, helyükre Knezevic és Mance állt be, ennek pedig meg lett az eredménye. Az 57. percben Houri rúgta fel a tizenhatos előtt Kisst, a szabadrúgást Knezevic 24 méterről a sorfal mellett Kovácsik kapujába lőtte. Az egyenlítés után vérszemet kapott a Puskás, amely a 67. percben Knezevic szabadrúgása után Plsek elől vetődve kaparintotta meg a labdát Kovácsik.

A hajrára kicsit leült az iram, eseménytelenebbé vált a mérkőzés, mindkét csapat előtt elvétve adódott lehetőség. A 84. percben Funsho passzolta ki a labdát Negónak, egyből középre adott, majd a berepülő Hodzic lövését előbb védte Tóth, a kipattanónál már tehetetlen volt a felcsútiak fiatal kapusa. Hat perccel később a csereként beálló Zivzivadze alakította ki a 3-1-es végeredményt, miután védőjéről lefordulva, 14 méterről okosan kilőtte a bal alsó sarkot, így a fehérváriak a mostani sikerrel a tabella élérre ugrottak.

OTP Bank Liga, 4. forduló

MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia 3-1 (Nikolics 30., Petrjak 84., Zivzivadze 90., ill. Knezevic 57.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Musliu, Stopira, Fiola – Alef (Nikolov 59.), Houri – Funsho, Evandro (Hodzic 72.), Petrjak – Nikolics (Zivzivadze 79.)

Puskás Akadémia: Tóth – Tamás, Hadzsiev, Nagy Zs., Deutsch – Corbu (Vízler 75.), Plsek, Baluta (Knezevic – a szünetben) – Komáromi, Ganbayar (Mance – a szünetben), Kiss T.

NB I: Hatgólos meccsen, kilenc emberrel kapott ki a Diósgyőr a Honvéd ellen – videó