A 26 éves, 40-szeres bolgár válogatott játékos így nyilatkozott a szerződéskötést követően:

Nagyon örülök, hogy itt lehetek! A szerződés megkötésekor fontos szempont volt, hogy a Vidi bejutott az Európa Liga csoportkörébe, mert jómagam az elmúlt években is folyamatosan a Bajnokok Ligája főtábláján kaptam szerepet. Egy ideje kapcsolatban vagyok a klubbal, a sportigazgatóval és a vezetőedzővel is sokszor beszéltem már, tetszik az együttes játéka. Több ajánlatom is volt, ezért több csapat meccseit figyeltem az elmúlt hetek során, elmondhatom, hogy ezen idő alatt valamennyire megismertem a Vidi játékosait – a Ludogorets elleni BL-selejtezőket különös részletességgel követtem. Úgy vélem, van esélyünk továbbjutni az EL csoportkörből is. A Chelsea ugyan toronymagas favorit, de a második helyre odaérhetünk. Természetesen a bajnokság is kiemelt jelentőséggel bír. Három napja itt vagyok, sok mindent megtudtam a klubról, megtekintettem a Ferencváros elleni találkozót is, ami nagyon tetszett, magas színvonalú volt a játék és a körítés is. Szeretném bajnoki címhez, kupagyőzelemhez és EL-továbbjutáshoz segíteni a Vidit – fogalmazott Georgi Milanov a molvidi.hu-nak.

Milanov 2010-ben a bolgár bajnokságot és a bolgár Szuperkupát is megnyerte a Liteksz Loveccsel – 2010 nyarán az Európa Liga rájátszásában találkozott a DVSC-vel, és mindkét találkozón pályára lépett a Loki ellen -, majd egy évvel később ismét bolgár bajnok lett. 2012-ben a legjobb bolgár labdarúgónak választották, így nem volt meglepő, hogy egy évvel később már egy igazi sztárcsapat, a CSZKA Moszkva szerződtette.

2013-ban és 2014-ben is megnyerte az orosz Szuperkupát, sőt 2014-ben bajnoki címet is ünnepelhetett a CSZKA játékosaként. 2016-ban rövid ideig a svájci Grasshoppers-ben szerepelt kölcsönben, majd visszatért az orosz fővárosba, ahol szerződése az előző szezon befejeztével lejárt, így szabadon igazolható játékosként került a Vidibe.

Georgi Milanov már nagyon fiatalon az idén is BL-csoportkörös CSZKA Moszkva labdarúgója lett, ahol alapembernek számított, idén nyáron viszont lejárt a szerződése. Régóta kapcsolatban voltunk, hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot. Több választási lehetősége volt, hogy hol folytassa a pályafutását, nagyon örülök, hogy a Vidi mellett döntött! Komoly nemzetközi tapasztalattal bíró, 40-szeres válogatott futballista, több poszton is bevethető, de alapvetően támadó középpályás. A vezetőedző is utalt a nyilatkozataiban a várható igazolásokra, örülök, hogy megvalósult ez a kontraktus. Georgi érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségek a csapat összeállítását, felállását illetően – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Az viszont eldőlt, hogy Dzsudzsák nem jön a Vidihez:

Eldőlt: Dzsudzsák Balázs nem igazol a Vidihez – ennyit kért a hazatérésért