A válogatott játékosait jobbára nélkülöző Vidinél sok fiatal kapott bizonyítási lehetőséget Szabics Imre vezetőedzőtől, aki például az NB III-as együttes kapusát, Dala Martint csatárként küldte a pályára az első játékrészben – ő volt a fehérváriak egyik legveszélyesebb játékosa, hátom gólhelyzete is volt a szünetet megelőzően.

A fordulás után Dala már a kapuba állt, de ott kevesebb dolga akadt (igaz, a 89. percben azért volt egy nagy védése), miközben a Vidi kétszer a kapufát is eltalálta a másik oldalon. Döntést végül az utolsó utána perc hozott: egy szögletet követően Evandro még a felső lécet találta telibe, a kipattanót viszont Alef közelről a kapuba fejelte (0-1).

A középkezdésre már nem is maradt idő, a Fehérvár 1-0-ra győzött Ercsiben, az első felkészülési mérkőzésén.

Szabics Imre (MOL Fehérvár):Elérte a célját a mérkőzés, ami most elsősorban az volt, hogy mindenki ugyanannyi, negyvenöt perces terhelést kapjon, hogy egyensúlyban legyen a csapat tagjainak terhelése – ezért kapott például két kapus is a mezőnyben lehetőséget. Amit terveztünk, azt megcsináltuk, rávezetésnek megfelelt ez a kilencven perc. A hazaiaknak köszönjük a vendéglátást, sok sikert kívánunk nekik a következő szezonra!

Felkészülési mérkőzés:

Ercsi Kinizsi (megye I.) – MOL Fehérvár 0-1 (Alef 91.)

Fehérvár, I. félidő: Gundel-Takács – Kojnok, Vágó, Horváth, Gulyás – Papp, Kovács I., Pinto, Petrjak – Kovács B., Dala

Fehérvár, II. félidő: Dala – Kövesdi, Dinnyés, Alef, Horváth B. – Dárdai, Houri, Evandro, Bourard – Kovács D., Tóth T.

Már pörög a piac az NB I-ben – átigazolási körkép