Honlapunk is beszámolt arról, hogy az augusztus 20-i ünnepi közgyűlésen Székesfehérvár tiszteletbeli díszpolgára lett Juhász Roland. A MOL Fehérvár FC csapatkapitánya a székesfehérvári Szent István téren tartott eseményen Dr. Cserpalkovics András polgármestertől vette át a kitüntetést.

Kicsit eltér az eddigi díjaim közül, bár azt el kell mondjam hogy Tápiószentmártonban díszpolgári címmel rendelkezem, de mégis azt mondom, hogy ez egy különleges pont. – kezdte Juhász Roland a molfehervarfc.hu-nak. – Nem vagyok fehérvári lakos, mégis ilyen módon egy ilyen történelemmel bíró város elismerte a teljesítményemet. Amikor felálltam átvettem a díjat nagyon meghatódott voltam, mert van ennek sport része és emberi oldala is és ha azt elismerik egy sportoló életében az szerintem különösen fontos és jó visszajelzés számára. Köszönöm mindenkinek aki úgy ítélte meg, hogy erre a díjra rászolgáltam.

A 36 éves védő játékoskarrierje után is Fehérváron képzeli el a jövőjét.

Ígérem, hogy a későbbiekben is ugyanilyen alázattal és hozzáállással szolgálom majd a fehérvári sportot.

Lehet, nem sokáig aktív futballistaként, de utána is azon leszek, hogy a városban maradjak. Ha tehetem, majd szeretnék továbbra is a Vidinél szerepet vállalni és tényleg tenni azért, hogy Székesfehérvár labdarúgása még sikeresebb legyen.

Nagy megtisztelésként éli meg a tiszteletbeli polgári címet – Fotó: www.molfehervarfc.hu

A rutinos hátvédet a polgármester példaképként jellemezte a beszédében, és fiatalokkal foglalkozna a jövőben.

Mindig jó dolog, hogyha akár egy fehérvári vagy egy itthon élő kis srácnak a példaképe tudok lenni. Örömteli számomra, ezért is szeretnék például gyerekekkel foglalkozni.

Nekik szeretném átadni azt a sok tapasztalatot, amit pályafutásom során szereztem: mondjuk az adott korban akár a jó, akár a rossz dolgokat, amiket megéltem.

Ahogy előbb is említettem, tényleg azon leszek, hogy a későbbiekben ugyanilyen alázattal tegyem a dolgom nemcsak a pályán, hanem később az új címért is küzdve példakép lehessek a gyerekek számára – jelentette ki a korábbi 95-szörös válogatott labdarúgó.

“Sok fiatal példaképe” – Székesfehérvár tiszteletbeli polgára lett Juhász