Az augusztus 20-i ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet. Ez utóbbi kitüntetésben részesült a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland, akit a következő szavakkal illetett Cser-Palkovics András polgármester a székesfehérvári Szent István téren tartott eseményen – közölte a molfehervarfc.hu.

Juhász Roland az MTK színeiben mutatkozott be az élvonalban, több mint 100 mérkőzés, magyar bajnoki cím, kupagyőzelmek után 2005-ben igazolt a belga rekordbajnok Anderlechthez, ahol négyszeres bajnok lett. Volt kupagyőztes, szuperkupa-győztes, csapatkapitány, valamint szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Összesen 207 meccs után távozott Belgiumból, és a Vidihez igazolt 2013-ban. 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben bajnoki ezüstöt, 2015-ben Magyar Kupa ezüstöt szerzett, majd 2015-ben és 2018-ban bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába, idén pedig Magyar Kupát nyert a Vidivel.

Játékintelligenciája, sport iránti tisztelete, pályán belüli és kívüli magatartása miatt sok fiatal példaképe lehet.

Posztumusz „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott a közgyűlés Dr. Martyn Gizellának, dr. Kovács Tibor (csapatorvos) édesanyjának, aki tavaly szeptemberben, 82 esztendős korában hunyt el.

Juhász a tiszteletbeli polgári címről: “Nem vagyok fehérvári lakos, de…” – így látja a jövőjét