A szombati, 4-1-s Fradi-meccs kapcsán Kovács Zoltán, korábbi válogatott támadó, a Videoton sportigazgatója természetesen elégedetten értékelt az M4 Sport „Góóól” c. műsorában.
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a Fradi egyenlíteni sem tudott volna azzal a góllal, ha kihasználjuk a helyzeteinket, benne volt a meccsben, hogy gyorsan egyenlítünk. Aztán jó ütemben rúgtuk a gólokat, hamar megfordítottuk a mérkőzést. Szerintem egy Videoton-Ferencváros mérkőzésnek mindig óriási súlya van, ilyenkor a feszültség dominálhat bizonyos helyzetekben, de sportszerű rangadó volt, nem volt durva mérkőzés.

Suljic Asmir látványos, eredményes játékának érdekes háttere is volt a sportigazgató elmondása szerint.
– Az ő játéka arról szól elsősorban, hogy megbontja a védelmet, kiismerhetetlenül cselez, ha jó napja van, akkor megvan a „vége” is a játékának, ha nem, akkor szétszórt tud lenni. Most nagyon pontos volt, a két gólpasszán kívül volt még 2-3 olyan átadása, amiből gól születhetett volna. Különösen tetszett, hogy védekezésben különösen alázatos volt, ami a mi esetünkben nagyon fontos volt. Hogy ez minek köszönhető? Megtartanám öltözői titoknak, a csapattársai tettek róla, hogy ilyen koncentrált legyen, sokat segítettek neki abban, hogy ilyen jól játsszon. Asmir játékában benne vannak a váratlan húzások, tavasszal több jó mérkőzése is volt.

Danko Lazovic az FTC ellen is a Videoton egyik vezéregyénisége volt.
– Lazovic egy karakter, amit az is diktál, hogy milyen karriert futott be. Nagyon fontos a Vidinek, hogy ilyen motvált és ilyen alázattal teszi még mindig a dolgát. Az, hogy néha ideges meg kirobban, az az ő vérmérsékletének köszönhető, de mindig a megfelelő úton használja ezt. Egy edzést nem hagyott még ki, mióta itt van, minden idegszálával a csapat sikeréért dolgozott.

 

Kovács szerint a mostani gárda az eddigi legjobb, amivel az elmúlt két évben együtt dolgozhatott, és a nemzetközi kupában is sokra lehet majd képes. Ennek ellenére persze a Vidinél is dolgoznak majd a keret további erősítésén.
– Nyilván erről szeptemberben kellene majd beszélni, de meggyőződésem, hogy ez a csapat sokkal erősebb és közelebb van a céljaink eléréséhez. Természetesen szeretnénk tovább erősíteni a csapatot. Mindig, minden csapatot kell erősíteni, most is megvannak a terveink.

A Honvéd elleni aranycsatáról is beszélt természetesen a fehérvári klubvezető.
– Mi abban bízunk, hogy azt a meccset meg fogjuk nyerni, mi nem foglalkozunk azzal, mi volt előtte, mi történt.

Nem szoktunk a játékvezetőkkel foglalkozni, talán ellentétben a másik csapat néhány prominens képviselőjével.

Erre a mérkőzésre is nyugodtan készülünk, bízunk magunkban, bízunk a játékosainkban, meg fogjuk nyerni a mérkőzést, ez meggyőződésem… Azért jó, hogy olyan futballistáink vannak, mint Juhász, Lazovic vagy Varga Józsi – meg kellett volna számolni, hány bajnoki címük van összesen -, akik előnyt jelentenek a csapatunkban ilyen kiélezett helyzetben. Olyan minőség van a csapatunkban, hogy ezt a meccset meg kell nyerni, aztán meglátjuk majd szombaton este 9 órakor, mi lesz. (…)

A kispestiek erősségeit firtatva Kovács így beszélt a nagy ellenfélről.
– Marco Rossi az állandóságot jelenti, ismeri a fiatalokat, az akadémiát, a filozófiát, most már kötelező játszani a fiatalokat, a Honvédban pedig hogy, hogy nem, azóta nagyon sok fiatal játszik is, ráadásul jó futballisták is. Rossi remek csapatot formált belőlük, van két nagyon jó támadójuk. Meglepetés volt a szereplésük a szezon előtthöz képest, a télen viszont már nem.