December végén svéd sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC egyik téli kiszemeltje a svéd élvonalbeli Mjällby 22 éves középpályása, Besard Sabovic. A svéd U21-es válogatott játékos közel állt ahhoz, hogy Székesfehérvárra tegye át a székhelyét, mivel a megegyezés küszöbén álltak a felek, az északi országból kiszemelt játékos hamarosan Magyarországra utazik, hogy véglegesítse szerződését a Vidivel.

A svéd SportExpressen beszámolója szerint fordulat állt be Sabovic ügyében. A fehérváriak által kiszemelt játékos nem igazol a magyar együtteshez annak ellenére, hogy a napokban Budapestre utazott. A középpályás teljesítménye több klub érdeklődését felkeltette a téli átigazolási időszakban, köztük a Fehérvár szerette volna a soraiban tudni.

A felek alig több, mint tíz napja már megállapodtak mindenben. Ezután Sabovic Magyarországra repült, hogy véglegesítse a átigazolását, és átessen az orvosi vizsgálaton, majd – a svéd lap szerint – aláírjon egy 3,5 éves kontraktust.

A svéd lap szerint Sabovic nemet mondott a MOL Fehérvár FC-nek, és inkább a török bajnokságban szereplő Kayserispor ajánlatát fogadta el.

A futballista várhatóan a nap folyamán csatlakozik a Kayserisporhoz, ahol átesik az orvosin, nagy valószínűséggel aláírja szerződését új klubjánál, és hamarosan bemutatják.

A támadóként is bevethető labdarúgó korábban, még a Djurgardennel bajnoki címet is ünnepelt 2019-ben, majd 200 januárjában a Mjällbyhez igazolt. A svéd utánpótlás-válogatott labdarúgó összesen 37 svéd első-, és 33 másodosztályú találkozón játszott.

A Kayserispor jelenleg a 17. helyen áll 21 csapatos a török első osztályban, de csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a már kieső helyen álló Genclerbirligit.

A Vidi lemaradt a Fradi korábbi BL-ellenfelénél is megforduló kiszemeltjéről