December végén számolt be arról a csakfoci.hu, hogy a MOL Fehérvár FC egyik téli kiszemeltje a svéd élvonalbeli Mjällby 22 éves középpályása, Besard Sabovic, aki a 2020-as bajnokságban alapembere volt csapatának, 27 mérkőzésen négy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

A SportExpressen cikke szerint a megegyezés is megszületett már a klubok között, így Sabovic hamarosan Magyarországra utazik, hogy véglegesítse szerződését a Vidivel, illetve részt vegyen az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon. A lap úgy tudja, a jövő héten be is jelentheti a magyar klub a középpályás érkezését.

Sabovic várható klubváltásának hírét a Mjällby sportigazgatója, Hasse Larsson is megerősítette.

Még nem járunk az ügy végén, de remélhetőleg hamarosan igen. Besard megérdemelte ezt az esélyt a karrierjében. Az igaz, hogy hamarosan Magyarországra utazik, de ennél többet még nem mondanék. Mivel egy év van hátra a játékos szerződéséből, annyit nem kaphatunk majd érte, amennyit szerettünk volna, de azért ez is több lesz a semminél – fogalmazott a klubvezető.

Az akár támadóként is bevethető labdarúgó korábban, még a Djurgardennel bajnoki címet is ünnepelt 2019-ben, míg a Mjällbyhez 2020 januárjában került. A svéd utánpótlás-válogatott játékos összesen 37 svéd első-, és 33 másodosztályú találkozón lépett pályára, piaci értékét pedig 700 ezer euróra becsüli a Transfermarkt.

Szalai átesett az orvosi vizsgálatokon a török sztárklubnál, az NB I-es újonc kölcsönvette a Vidi hátvédjét – hazai átigazolási hírek