Korábban, egybehangzó angol és spanyol lapértesülések alapján már beszámoltunk arról, hogy a Vidinél folytathatja pályafutását a Leeds United – kölcsönben a spanyol Las Palmasnál futballozó –  mali válogatott szélsője, Hadi Sacko.

A legutóbbi hírek szerint a 24 éves játékos eldöntötte, hogy a két iránta érdeklődő klub, a Vidi és a ciprusi AEK Larnaca közül az előbbit választja, ám az elmúlt napokban csend honolt az ügyben. A Leeds United ügyeiben általában jól értesült lap, a Yorkshire Evening Post újságírója, Phil Hay azonban nemrég újabb fejleményről számolt be.

A cikk szerint Sackót már napokkal ezelőtt elengedte volna a Las Palmas – akár Angliába, akár Magyarországra -, de az angol klub úgy döntött, addig nem bontja fel a játékos spanyolországi kölcsönszerződését, amíg biztossá nem válik, hol folytatja a szélső.

A Championship tabelláját vezető Leeds szándékai ugyanis egyértelműek: addig sem akarják állni Sacko fizetését, a United argentin menedzsere, Marcelo Bielsa pedig egyáltalán nem számol a futballistával.

Arra nem tér ki a cikk, hogy a Vidivel hogy áll a játékos ügye, de a jelek szerint végleges megegyezés még biztosan nem született. Annyi biztos, hogy az angoloknak és a spanyoloknak sem kell Sacko.