Nemcsak a MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Szabics Imre akadt ki az Újpest elleni kínos vereséget követően, hanem a Vidi középpályása, Kovács István is kritikus mondatokat fogalmazott meg az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

– Jó, hogy ezeket a hálátlan szerepeket rám osszák, hogy mindig én nyilatkozom, amikor valami baj van. Nem tudom, hogy ez miért így történik, de legyen… – kezdte a fehérváriak 29 éves játékosa. – Kikaptunk 1-0-ra, úgyhogy teljesen mindegy, hogyan szálltam be, hogyan játszottam. Nem egyszerű, Debrecenben is ez volt a problémánk, nem tudtuk, hogy mit csináljunk emberelőnyben. Ott is minket zavart ez meg, és ezt a mai meccsre is rá lehet vetíteni. Az első perceket látva az Újpest egy ki-ki meccsre készült, a kiállítás viszont ezt megfordította, de ez semmit sem von le az ő érdemeiből. A mi hiányosságunk és a mi problémánk, hogy ezt nem tudtuk megoldani, hogy nem tudtunk kellő helyzetet kialakítani és megnyerni a meccset. Dobtuk hátul a hibát, ami nem fér bele egy ilyen mérkőzésen. Ettől függetlenül gratulálok az Újpestnek, úgy tűnik, hogy a tetszhalott állapotából felélesztettük őket.

Azért becsapni nem kell magunkat, a Honvéd elleni meccs alakulhatott volna másképp is a helyzetek számát tekintve. Ott mi jöttünk ki jobban ebből, most pedig ebből az adok-kapokból az Újpest.

A gól előtt is volt már több helyzetük nekik is, ezekből a semmilyen labdákból, amikor mi eladogattuk hátul. Nincs bennünk kellő minőség előrefelé, hiányoztak az egy az egyek, hogy levegyünk egy embert és szélre kijátsszuk a labdát, pedig egy ilyen betömörülő ellenfél ellen ezt kell jászani. Mi azonban ívelgettünk középre, a kétméteres belső védőjükre. Nem is értettem, hogy ezt hogyan gondolhattuk komolyan, de majd a vezetőedző eldönti, mi ebből a tanulság.

A Vidi klubhonlapján megszólalt a hazaiak győztes góljánál óriási hibát elkövető Visar Musliu is.

– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Ez volt az egyik legrosszabb mérkőzésünk, sajnos beleértve az én nagy hibámat is. Talán a piros lap után túlságosan kényelmesen játszottunk, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak. A sors megbüntetett bennünket mindezért. Nem voltunk ma méltóak a klub színeinek viselésére. Mindenki pontosan tudja közülünk, hogy Vidi-mezben nem elég az, amit ma mutattunk a pályán – értékelt közvetlenül a lefújás után az északmacedón játékos.

Fotó: molfehervarfc.hu/Székelyhidi Balázs

Ilyet is ritkán látni: A brutális belépő után a sértett vigasztalta az elkövetőt az Újpest-Vidin – videó