Ahogyan arról kedd este beszámoltunk, a MOL Vidi lett a Magyar Kupa idei kiírásának első döntőse, miután a DVSC elleni elődöntő visszavágóját 3-0-ra megnyerte, így kettős sikerrel jutott a fináléba. A lefújást követő sajtótájékoztatón a debreceniek trénere, Herczeg András úgy látta, a Vidi igazolta, hogy nem véletlenül volt a párharc esélyese, míg az eltiltott Marko Nikolicsot helyettesítő Szalai Tamás szerint egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutás.

– Az első félidő második részében és a második játékrész elején nyomást tudtunk gyakorolni a Vidire, úgy érzem, akkor rendben volt a játékunk, jól játszottunk, voltak lehetőségeink, helyzetünk is, lendületben voltunk, a közönség is mellénk állt, nagyszerű hangulat volt – mondta a sajtótájékoztatón Herczeg András. – Sajnos a saját térfelünkön elpasszolt labda okozta a vesztünket, a Vidi ezt kihasználta, hiszen profi csapatról van szó. Az első gól el is döntötte a továbbjutás sorsát. A harmadik találat előtt ismét odapasszoltuk az ellenfélnek a labdát, de az már nem osztott, nem szorzott. A csapat ismét mindent megtett, hatvan percig jól is játszott, lendületes volt a játékunk, de gólt nem tudtunk elérni.

A Vidi igazolta, hogy nem véletlenül volt a párharc esélyese, jelen pillanatban jobb csapat, mint mi, gratulálunk nekik.

Nem tudom elmarasztalni a srácokat, mindent elkövettek, sajnos az elpasszolt labda benne van a játékban, persze jobb lenne, ha nem mi passzolnánk el. Az első gól nagyon megfogta a csapatot, hiszen óriási lelkesedéssel léptek pályára, az a találat nagyon megfogta őket, lehajtott fejjel ülnek az öltözőben, maguk alatt vannak a játékosok.

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben rengeteg kontratámadást sikerült vezetnünk, de sajnos nem mindet tudtuk véghez vinni – kezdte Szalai. – Kovács Istvánnak volt egy nagyon nagy helyzete, ha azt berúgjuk, akkor már a szünetben vezethettünk volna. A második félidőben az első tíz-tizenöt perc kivételével teljesen felülmúltuk a Debrecent, játékban és akaratban is jobbak voltunk, és ez gólokban is megmutatkozott.

Nem éreztem egy percig sem, hogy a továbbjutás veszélyben forogna.

Le a kalappal a srácok előtt, hogy nemcsak a mai mérkőzésen, hanem egész évben ilyen munkával, hozzáállással tudnak hétről hétre megnyilvánulni.

Az eltiltott Marko Nikolics vezetőedző a Vidi hivatalos honlapján értékelte az összecsapást.

– Egy nagyon jó mérkőzést játszott ma a csapat. Úgy éreztem a lelátón, hogy szinte végig nálunk van a kontroll, az első gól után pedig egyértelműen eldőlt a továbbjutás sorsa, majd sikerült újabb gólokat szereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen sorozatban jönnek a rangadók, ez már a nyolcadik volt sorban, és a szombatin kívül mindegyik után győztesen hagytuk el a pályát. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és ennek az eredménye, hogy ott lehetünk május végén a kupadöntőben, és megnyerhetjük a Vidi történelmének második Magyar Kupáját!