A DVSC kezdett lendületesebben, de a Vidi átvette az irányítást, majd egy komoly lehetőséget is kihagyott. A 13. percben Kovács szép labdaátvétellel, majd csellel került nagy helyzetbe, de 13 méteres lövését kiütötte Kosicky.

A 28. percben aztán ki híján a Loki került előnybe, ekkor Bódi jobb oldali beadása után eljutott a labda a fiatal Csőszig, aki lőtt is 11-12 méterről, de Kovácsik bravúrral védett. Innentől kezdve pedig sorra jöttek a veszélyesebb hazai akciók, de a következő igazán nagy helyzetig majdnem a szünetig kellett várni. A 46. percben Kovácsik szaladt alá egy balról érkezett labdának, amivel annyira meglepte a hosszún érkező Kinyiket is, hogy a debreceni játékos úgy egy méterről a bal kapufa mellé fejelt.

A fordulás után Futács fejelhetett jó helyzetből, de nagyon mellé, majd Iványi vitatott sípszava állított meg egy ígéretes hazai akciót. Haris, majd Tőzsér lövése már-már debreceni gólt sejtetett a második félidő közepén, erre jött a Vidi-féle hidegzuhany és az első meccset eldöntő Futács Márkó, aki a 66. percben, 17 méterről lőtte ki a bal alsót (0-1). A 77. percben aztán Elek Ákos döntötte el a meccset és a továbbjutást is, Huszti szöglete után fejelt 8 méterről a kapuba (0-2).

Huszti Szabolcs a 92. percben, 11-es-ből állította be a 0-3-s végeredményt, a büntetőt egy másik csere, a súlyos sérülése után visszatérő Marko Scepovic harcolta ki.

A MOL Vidi FC 4-0-s összesítéssel és kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa május 25-i, budapesti döntőjébe, ahol a Honvéd vagy az NB II-es Soroksár lesz majd az ellenfele.

A fehérváriak négy év után jutottak be a fináléba és 2006 után először (összességében másodszor) nyerhetik meg a trófeát.

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

DVSC – MOL Vidi FC 0-3 (Futács 66., Elek 77., Huszti 92. – 11-esből) – továbbjutott a Vidi (4-0, kettős győzelemmel)

A meccs krónikája percről percre itt!