A múlt héten kinevezett régi-új vezetőedzővel, Pintér Attilával készített interjút a Mezőkövesd Zsóry FC hivatalos oldala. Az 54 éves szakember az eddigi tapasztalatairól és a terveiről is nyilatkozott.

– A cél egyértelmű, csak rá kell nézni a tabellára. Meg kell próbálnunk megoldani, hogy minél előbb elkerüljünk az utolsó helyről. Más célunk nem lehet, mint a biztos bennmaradás, ami azt kell, hogy mondjam, ebben a helyzetben nem lesz könnyű feladat. Úgy látom, hogy nagyon sok irányba húz az öltöző. Ezt gyorsan meg kell oldani úgy, hogy mindenki egyet akarjon és egy közös cél lebegjen a játékosok szeme előtt – kezdte nyilatkozatát Pintér, majd arra a kérdésre is válaszolt, milyen motivációval érkezett. – Ahogy korábban is mondtam, az elnök úr számomra több mint elnök, és a mezőkövesdi emberek is sokkal többet jelentenek számomra, mint egy klub szurkolói, hiszen nagyon sokat kaptam tőlük. Mindenki látja, hogy bajban van az egyesület, hiszen ha megnézzük az eredményeket, a legutóbbi 19 bajnoki meccsen mindössze 3 győzelem született. Tavaly öröm volt nézni a csapatot, a játékosok csúsztak, másztak, küzdöttek egymásért… az elmúlt időszakban viszont már nem ezt láttam. Az a célunk, hogy minden játékos, aki a pályára lép, éhes legyen a sikerre és mindent megtegyen a klubért, illetve a csapat többi tagjáért, ami nyilván azt is jelenti, hogy minél előbb elmozduljunk a jelenlegi pozíciónkból.

Pintér kiemelte, mindig is a csapatjátékban hitt és hisz, ennek szellemében dolgozik Mezőkövesden is. Hozzátette, fontos lenne, hogy decemberig szorosan a középmezőny mögött, illetve a középmezőny végével maradjanak és a többiek ne tudjanak tőlük nagyon ellépni.

– A rendelkezésünkre álló keretből kell megoldani ezt a helyzetet, ezekből a játékosokból kell kiválasztani azokat, akik minden helyzetben motiváltak, mindig képesek mindent megtenni a mezőkövesdi klubért és a szurkolóikért. Az már önmagában is probléma, ha egy embert motiválni kell. Nagyon sokat beszélgetünk a játékosokkal,

megpróbáljuk velük megértetni a mi elvárásainkat, a klub elvárásait, illetve a játékostársak elvárását és hogy próbáljanak meg ezzel azonosulni. Azoknak, akik esetleg nem tudnak azonosulni ezzel, ki kell mondani: nincs helyük közöttünk.

Ez önmagában nem elég. Szükség van a szakmaiságra, amit megpróbálunk átültetni ilyen rövid idő alatt, ugyanis nem varázsló, hanem edző vagyok. Megpróbálom átadni a tudásomat, illetve igyekszem kiválasztani azokat a játékosokat, akik minden pillanatban, amikor a pályán vannak, minden idegszálukkal arra fognak koncentrálni, hogy a csapat elmozduljon az utolsó helyről. Azt látni kell, hogy gólszerző csatárok terén nem állunk túl jól. Ehhez kell megtalálni azt a rendszert, amiben jól tudunk mozogni és minél több helyzetet tudunk majd kidolgozni. Meglátjuk, hogy ilyen rövid idő alatt, mire leszünk képesek – nyilatkozta a klubhonlapon Pintér.