Alig több, mint egy hete találkozott egymással a Mezőkövesd és a Honvéd a Magyar Kupa döntőjében. A kövesdiek a Kisvárda elleni hétközi bajnokihoz képest Kuttor Attila hat helyen változtatott a kezdőben, a kispestieknél a Fehérvár elleni meccshez képest Nagy Gergő, Uzoma bekerült a kezdőbe, Aliji és Lanzafame kikerült – utóbbi sarokcsont gyulladás miatt nem került be a keretbe.

Az első lehetőség a Mezőkövesd előtt adódott. Lovric adta el a labdát, ami Zivzivadzéhoz került, centerezését Nagy lőtte a bal alsó mellé. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement – Hidi 22 méterről eleresztett lövését Szappanos Ugrai elé ütötte ki, aki 7 méterről Karnitski és Vadnai között a bal alsóba helyezett. A helyzeteivel jobban sáfárkodó Honvéd ismét kihasználta a kövesdiek újabb hibáját – Meshki eladott labdáját az utóbbi időben parádés formában játszó Ugrai halászta el, métereken keresztül sprintelt vele, majd Gazdagnak továbbított, és higgadtan emelt a kivetődő Szappanos kapujába.

Fordulás után az 51. percben Lovric nyújtott lábbal eltalálta Zivzivadze sípcsontját, csak a szerencsének köszönhette, hogy nem sérült meg komolyabban, a horvát bekk pedig a bírónak, hogy a pályán maradhatott.

A 68. percre megérkezett a helyiek által előre megjósolt égi áldás Mezőkövesdbe. Az esőt hatalmas mennydörgés és villámlás kísérte, a világítás is elromlott. Vad II István játékvezető a játékosok épségének érdekében félbeszakította a mérkőzést.

Tizenkét perc elteltével után folytatódott a találkozó, igaz akkor már extrém körülmények között, hiszen a felhőszakadás intenzitása nem csökkent. A hazaiak mentek előre, mindent megtettek a szépítésért, de támadásaikat hatástalanította a kispesti védelem

A hosszabbításban Dragóner révén szépítettek a házigazdák, így a Honvéd ismét 2-1-re nyert Mezőkövesden.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 29. forduló

Mezőkövesd-Honvéd 1-2 (Dragóner 93., ill. Ugrai 11., Gazdag 38.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Pekár 74.), Pillár, Karnitski, Vadnai – Besirovic, Meskhi (Vajda – a szünetben), Nagy D. (Takács T. 70.), Cseri – Zivzivadze (Dragóner 84.), Jurina

Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Szendrei, Hidi, Nagy G. (Kesztyűs 59.), Uzoma – Gazdag (Irimiás 70.), Ugrai (George 71.)